Aftenpostens tabelltips - 10. plass: - En ny start for oss

I 44 år ventet de på at gullet skulle komme «hem». Gullet kom. Så ble det mørkt. Nå vil Erik Huseklepp ut av skyggen.

20160226bel 5970_doc6olu3sqc99iu2a0gd4i.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Norsk fotball får en solid dose entusiasme, lidenskap og stolthet sprøytet inn med Branns retur til eliten. Men nøkternhet og ydmyket er nye nøkkelbegreper som skal forhindre en ny fiasko.

Erik Huseklepp i aksjon på La Manga forrige uke. Nå håper 31-åringen på bedre tider både for seg selv og klubben.

— Vi er veldig ydmyke over å være tilbake. Vi var ikke gode nok sist vi var oppe og da rykket vi ned. Det er en fare vi vet om nå. Er ikke vi på tå hev fra start av, så kan det skje igjen. Det vet vi. Alt kan skje i fotball, det visste vi fra før, men vi fikk liksom bekreftelsen midt i trynet, sier 31-år gamle Huseklepp.

Før en fryktet hvirvelvind på Brann stadion. Men i likhet med resten av laget stilnet stormen. Etter seriegullet i 2007 fulgte Brann opp med en 8. plass året etter, før tilværelsen et stykke bak de beste kulminerte med det Rikard Norling-ledede nedrykket i 2014. ## Nådeløs mot seg selv

Nå er blådressene borte fra sidelinjen, arbeidshanskene er på. Erik Huseklepp mener det ikke finnes alternativer.

— Dette blir en ny start for oss. Vi kommer fra OBOS-ligaen og må jobbe knallhardt for å overleve. Det er vårt enkle utgangspunkt. Det eneste folk skal få lov til å forvente av oss i år er at vi skal løpe og jobbe knallhardt i hver eneste kamp. Jeg håper og tror dette blir en positiv sesong for Brann.

Erik Huseklepp jubler i gullsesongen 2007 sammen med Thorstein Helstad (t.v.) og Eirik Bakke.

— Hva med din egen del?- Jeg hadde en forferdelig sesong i 2014. jeg fikk ikke til noen verdens ting. I fjor synes jeg ting begynte å peke riktig vei, selv om nivået så klart var annerledes enn i Tippeligaen. Det har vært noen tunge år for oss. Men Brann skal være i Tippeligaen. Vi hadde godt nok lag til å holde oss sist vi var oppe også, men da var vi elendige. Vi var ikke i nærheten, erkjenner «Huse».

  • Se hele vårt tabelltips nederst i denne saken

10. plass til Bergen

Aftenposten tror Brann er såpass ålreit besatt over hele linjen, at de holder seg oppe og dermed unngår et nytt, ydmykende nedrykk. Lars Arne Nilsen er arbeidsleder som ikke tillater slinger i valsen. Tar spillere som Fredrik Haugen, Huseklepp, Daniel Braaten, Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen tak, kan Brann få en grei reise i sitt comeback. Aftenposten tror det holder til en 10. plass.

Huseklepp vil ikke snakke om tabell. Egentlig heller ikke om de magre årene etter seriegullet i 2007.

Lars Arne Nilsen er arbeidslederen i Brann som skal forsøke å rette opp inntrykket etter nedrykket fra eliten i 2014.

— Jeg har så klart reflektert over min tid i Brann. Det begynner jo å bli noen år. Jeg er ikke fornøyd med alt jeg har fått til, selvfølgelig. Men jeg prøver å bruke minst mulig energi på det som har vært. Nå handler alt om å få en kanonsesong i år. Jeg vil bidra med mål og målgivende pasninger. Det er en slik spiller jeg alltid har vært - Hvorfor stoppet det litt opp for Brann etter at gullet kom «hem»?

— Det er et stort og veldig sammensatt bilde. Det er helt sikkert gjort feil på flere plan. Det er vanskelig å gjenskape et seriegull, vanskeligere enn å ta det første. Vi klarte ikke å stabilisere oss der oppe i toppen. Siden har mange folk kommet og gått, vi har slitt med økonomien også. Mange grep kunne vært tatt for å unngå at vi havnet så langt bak i leksen.

- Gullet skal «hem»

Lars Arne Nilsen ser lysere tider i horisonten.

— Jeg kan ikke skjønne annet enn at det skal være mulig å skape et stabilt Tippeliga-lag av Brann. Men vi har en vei å gå. Jeg håper vi får tid og sjansen til å bygge det opp igjen. Det kan ta litt tid før gullet kommer hjem igjen. Gullet skal «hem», jeg vet bare ikke når, sier Lars Arne Nilsen til Aftenposten og smiler forsiktig.

Les mer om hans tanker om Brann-sesongen her .

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk