Fellesferie med chip og chips?

STRANDSONEN: Brann-spillernes aktivitetsnivå blir målt under ferien. Ja, jeg innrømmer at jeg er skeptisk til egentrening, skriver Tore Strand.

Snart kan Brann-spillerne ta ferie. Laget er ute av cupen og hangler i serien, men opprykk er innen rekkevidde. Foto: Rune Sævig

  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Chips, leskedrikk og et bedagelig liv i solsengen! Er det det som venter Brann-spillerne når de om vel en uke tar ferie?

Det er i hvert fall ikke intensjonen til trener Lars Arne Nilsen at spillerne skal havne helt i feriemodus.

Nei, Brann-spillerne får til og med en chip med i sommerbagasjen. Det er en liten dings som skal måle hvor mye hver enkelt trener, hvor langt han løper, og hvor høy intensiteten er. Et eget egentreningsopplegg der en databrikke leser av aktiviteten i etterkant.

BT-kommentator Tore Strand. Foto: Jan M. Lillebø

Tiltaket får meg til å minnes gamle dager. Da snakker jeg om 80-tallet da vi som spilte fotball også fikk med et ark eller to hvor det sto om treningsopplegget vi skulle gjennomføre i ferien. Jeg tror ingen blir veldig overrasket når jeg hevder at ikke alle fulgte opplegget til punkt å prikke. Ingen nevnt, ingen glemt!

Les også

Marcus Pedersen: - Folk glemmer at jeg har vært ute i fem måneder

Er det så fornuftig å ta en hel uke fri når gress banene er på sitt beste, og en er midt inne i en viktig sesong? Det må være lov å spørre, for så mye logikk i det er det ikke. Et par, tre dager fri, ja, men en hel uke? Tja, det kan diskuteres.

Jeg unner Brann-spillerne – og deres familier – ferie, men jeg er ikke helt med på den syklusen Brann og flere andre norske toppklubber har gjennom sesongen. Mange lag trener ut november før de tar fri i desember. Hvorfor ikke ta ferie umiddelbart etter sesongslutt tidlig i november? Da er sesongen er over, banene elendige og det er surt, kaldt og mørkt ute. Hvorfor heller ikke lage en lengre treningsleir – med familier – enn den helgen Bann planlegger i juli.

Ja, jeg innrømmer at jeg er skeptisk til egentrening. Nå vil nok spillerne frykte denne chipen, og sannsynligvis trene etter planen. Men jeg tror Brann trenger mer enn individuell trening, for det å spille sammen et lag, drille på formasjoner, og organisering, er vel så viktig midt i sesongen.

Jeg velger å stole på Brann-spillerne, og håper de kommer friskere og piggere tilbake etter pausen enn en av mine tidligere lagkamerater på 80-tallet.

– Oi, der lå jo jammen treningsprogrammet. Eg som har leitet etter det i hele sommer, kom det fra min kollega da han for første gang siden siste kamp åpnet bagen der sure strømper og egentreningsarkene lå uberørt etter en hyggelig ferie.

Hvordan han hadde løst chip-floken har jeg også en anelse om. Han hadde nok leid den ut i et par uker til klatrekongen Torbjørn Ludvigsen!

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Frykter rått spill kan ødelegge for Brann-opprykk

BT anbefaler

Philippe (13) fikk klar beskjed på vinterferien: – Reis hjem

Da 13 år gamle Philippe havnet i karantene, prøvde mamma Kari å få testet ham på Geilo.

LES SAKEN