Norsk fotballproff slipper med skrekken

<p>Fortsatt på sykehuset etter den dramatiske skaden.</p>

FotballTysklandFoto: imago/DigitalsportNORWAY ONLY13.03.2011 Fußball, 2. Bundesliga, Saison 2010/2011, FC Energie Cottbus - VfL Osnabrück, Flamur KASTRATI (VfL Osnabrück) wird ErstversorgtBILDET INNGÅR IKKE I FASTAVTALENE PÅ NETT

Den norske fotballproffen Flamur Kastrati er i bedring etter den stygge skaden han pådro seg søndag. Legene tror at han vil bli helt frisk.

Den 19-årige Osnabrück-spilleren er flyttet fra intensivavdelingen på sykehuset i Cottbus. Etter en rekke nevrologiske undersøkelsene er legene sikre på at han ikke vil få varige mén.

Kastrati ble liggende bevisstløs på banen etter en duell i 2.-divisjonskampen mot Energie Cottbus søndag.

Etter 15 minutters behandling ble han sendt til sykehus med skader i hodet og ryggsøylen.

Selv om det først var frykt for varige skader, viste det seg at ryggmargen ikke er skadet. Legene sier at Kastrati snart kan skrives ut fra sykehuset dersom tilstanden hans fortsetter å utvikle seg like positivt.

Ungguttens foreldre er hos ham på sykehuset, og Osnabrück-manager Michael Lüken har også blitt igjen i Cottbus for å kunne følge opp den skadede spilleren.

Hjemme i Osnabrück forbereder spillerne i det nedrykkstruede laget seg til kamp mot Alemannia Aachen lørdag.

– Selv om det er vanskelig, må vi tilbake til hverdagen. Det hjelper oss alle at det går bedre med Flamur , sa trener Karsten Baumann onsdag.

– Denne hendelsen har bidratt til å sveise laget tettere sammen.

Treneren fryktet det verste søndag.

– Han var bevisstløs i et kvarter, sa Baumann etter kampen .

(©NTB)