Prestisjeduellen i Bergen: Vålerenga ga Rosenborg hjelp i gullkampen

Begge lag hadde store sjanser, men ingen klarte å avgjøre foran 16.000 tilskuere.

Publisert Publisert

Mohammed Abdellaoue depper etter å ha misbrukt kampens største målsjanse. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Brann – Vålerenga 0–0

Brann og Vålerenga sørget for en underholdende åpning på Brann Stadion i et øsende regnvær der deler av den dyvåte banen lå badet i overvann. Før oppgjøret kunne Brann vise til syv seriekamper uten tap, mens Ronny Deila og Vålerenga hadde syv poeng på sine tre siste.

Straffehåp

Både hjemme- og bortelaget ropte på straffe i løpet av første omgang. Sivert Heltne Nilsen ville ha straffe i duell med VIFs Jonatan Tollås Nation inne i boksen, men fikk ikke gehør av dommer Tom Harald Hagen. Senere i omgangen var det Nations tur til å rope på straffe, denne gang i duell med nettopp Heltne Nilsen.

Lagene vartet opp med flere sjanser på en blytung gressmatte. Kristoffer Barmen fikk en gyllen mulighet på hodet tidlig i 1. omgang, men headingen gikk over fra kort hold. Ruben Kristiansen fikk midtveis i omgangen en stor mulighet fra skrått hold for vertene etter et sugende løp inn i boksen, men ballen skled av venstrebackens fot og gikk utenfor.

Les også

Moldes overtidshelt feiret på seg rødt kort – Vikings mareritt fortsetter

Krig i regnet: Det ble ingen vinner i kampen i Bergen. Foto: Marit Hommedal/ NTB scanpix

Marginer imot

Vålerenga sto for de største sjansene i andre omgang, og ingen fikk større mulighet enn Moa da han kom skliende inn i straffefeltet, men avslutningen havnet en halv meter utenfor.

– Vi tar med oss ett poeng, men kunne med litt hell tatt alle tre, sa Mohammed «Moa» Abdellaoue til Eurosport etter kampslutt.

– Det var en tøff kamp, og vanskelig å trenge igjennom.

VIFs Ghayas Zahid fikk muligheten etter kombinasjonsspill med Moa og fotrappe Rasmus Lindkvist, men maktet ikke å stokke beina i god posisjon. Nevnte Zahid drillet seg inn i god skuddposisjon seks minutter før full tid, men også hans avslutning hans ble for svak. Kampens øyeblikk sto derimot Daniel Fredheim Holm for da han tredde igjennom Robert Lundström, men høyrebacken ble for ubesluttsom alene med keeper.

Brann-trener Lars Arne Nilsen kastet innpå Azar Karadas, Peter Orry Larsen og Steffen Lie Skålevik på tampen i jakten på tre poeng, men ingen i trioen klarte å finne veien til nettmaskene. Dermed ebbet kampen ut i poengdeling.

Slitekamp i øsregnet

– Vi hadde ikke helt rytmen i dag, og manglet litt skarphet i boksen på noen av innleggene til Fredrik Haugen, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.

– Det ble en slitekamp med lite finspill, sa Fredrik Haugen.

– Uavgjort er for så vidt rettferdig, vi har noen store sjanser, og de har noen store, men det er synd at vi ikke kommer opp på nivået vi har vært på i tidligere hjemmekamper. Vi får noen store overgangsmuligheter, men makter ikke å utnytte dem.

Deila: – Klare tegn på bedring

Ronny Deila så sitt Vålerenga gjennomføre en god bortekamp.

– Vi mangler bitte litt på den siste offensive terpingen, men gutta jobber steinhardt for hverandre, sa Vålerenga-treneren til Eurosport.

– Alt i alt spiller vi oss til flest sjanser, og når Brann legger seg lavt på hjemmebane mot oss, så viser det at vi har kommet et godt stykke på vei.

Vålerenga skal opp mot nyopprykkede Kristiansund på bortebane i neste serierunde. Da skal Brann bryne seg på Stabæk i Bærum.

(©NTB/Aftenposten)

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering