Sesongen er over for Brann

Europa-håpet ble knust mot Strømsgodset.

Publisert Publisert

MARERITTSTART: Marcus Pedersen scoret før fire minutter var spilt. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • Kim Bøyum
 • Magnus Wikan
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Strømsgodset-Brann 2–1:

Her er BTs oppsummering av Branns møte med Strømsgodset i Drammen:

4. minutt: Knapt var den vakre hymnen «Godset fra Drammen» ferdigsunget, så var Brann havnet under. Strømsgodset totaldominerte innledningen på kampen, og på sjanse nummer to lå ballen i nettet bak Brann-keeper Piotr Leciejewski. Hjemmelaget rullet opp et fint innlegg, og til sist fikk Marcus Pedersen både plass og tid til å ta imot et innlegg fra høyresiden. Midtstopper Vito Wormgoor var meget passiv og lot den tidligere Brann-spissen både vende og skyte helt uforstyrret. Slikt blir man straffet for. Avslutningen fra Pedersen var utakbar for Leciejewski, og Brann hadde fått den verst tenkelige starten på kampen.

TILBAKE: Jakob Orlov startet mot Strømsgodset etter å ha vært lenge ute med skade. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

10. minutt: Brann var rystet, men gikk rett til motangrep, og var veldig nær utlikning på en litt pussig situasjon. Amin Nouri og Deyver Vega kombinerte ute på høyresiden, før sistnevnte svingte ballen inn mot mål. Der kom både Peter Orry Larsen og Jakob Orlov stormende, og begge var nær ved å få hodet på ballen. I stedet føk ballen gjennom feltet uten å være borti en eneste spiller, og traff Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersens lengste stolpe. Ballen falt så ned noen centimeter fra mållinjen, og nok en gang så det ut til at Larsen skulle klare å sette inn 1–1. Dessverre for Brann var Godsets Mounir Hamoud kvikkere både i hodet og beina, og kastet seg inn og klarerte ballen vekk.

Eirik Ulland Andersen og Godset senket Brann. Foto: NTB scanpix

24. minutt: Brann tok kontroll over ballen og dikterte tempoet utover i omgangen, men det var hjemmelaget som så farligst ut. Ettersom Brann ikke klarte å skyve ballen mellom ledd, ble Strømsgodset servert flere gode overgangsmuligheter. Dem tok de vare på. Først var Marcus Pedersen nær ved å bli tomålsscorer da han headet ballen over mål, dernest fikk Jonathan Parr stå helt alene på bakerste stolpe og i det 24. minuttet var Eirik Ulland Andersen bare en mer presis lobb unna å doble Godsets ledelse. Med litt bedre presisjon i avslutningene kunne kampen tidlig vært punktert, men både kampen og Branns medaljehåp fikk leve videre.

PÅ PLASS: Statsminister Erna Solberg var på Marienlyst søndag kveld. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

78. minutt: I kuldegradene på Marienlyst endte Brann-sesongen 2017. I denne kampen var tapet fullt fortjent. Eirik Ulland Andersen lobbet inn 2–0 med utsiden av foten tolv minutter før slutt, og da hjalp det ingenting at Deyver Vega reduserte tre minutter etterpå. Hjemmekampen mot Tromsø i siste serierunde får dermed ingen betydning – Brann blir nummer fem i eliteserien uansett. Det betyr at det ikke blir spill i Europa i 2018. Etter å ha ledet serien tidlig på sommeren, kom Lars Arne Nilsen sin første nedtur som Brann-trener i siste halvdel av sesongen. Dermed var det en meget skuffet Brann-gjeng som ruslet av banen i Drammen søndag kveld.

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. Orlov tilbake for fullt: Melder seg klar mot Godset

 2. Går fra Brann til Vålerenga: – Skulle ønske at man hadde copyright på arbeidet

 3. Se chatten med Doddo fra kampen

 4. Tre år etter skrekkfallet sliter Brann-spilleren stadig med nakkesmerter

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Jakob Orlov
 4. Peter Orry Larsen
 5. Amin Nouri