Bruun-Hanssen: - Derfor gikk jeg av som Brann-leder

Etter seks timer på gangen mens styret diskuterte hans stilling, skar Roald Bruun-Hanssen selv gjennom og sa opp.

  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BERGEN (BT.no): Branns styre satt samlet i 13 og en halv time mandag, og det fremstår nå som åpenbart at det nettopp var stillingen til Roald Bruun-Hanssen som var det heteste samtaletemaet under møtet. Styret klarte ikke å bli enige om en løsning som alle kunne leve med, og da klokken nærmet seg 00.30 natt til tirsdag, skar Bruun-Hanssen til slutt gjennom og informerte styreformann Rolf Barmen om sin fratreden.

— Når det tok så lang tid, forsto jeg at dette var en så vanskelig situasjon, en så vanskelig sak for klubben, at den beste løsningen var at jeg trådte til siden, sier Bruun-Hanssen i et intervju han i går ga med BTs Ballspark-program.

Intervjuet vil i dag bli lagt ut i sin helhet på Bergens Tidendes nettsider.

Bruun-Hanssen bekrefter at beslutningen om å gi seg ikke ble fattet før han oppfattet hvor betent problemstillingen i realiten var for styret i klubben.

— Jeg var ute av styremøtet i hvert fall i de siste seks timene. Jeg jobbet litt for meg selv og spaserte rundt inne på Stadion og talte stolseter. Da Rolf etter seks timer kom for å diskutere ulike løsninger med meg, hadde jeg bestemt meg for at det beste for alle parter var at jeg gikk til siden.

- Hvilke løsninger presenterte Barmen?

— Det er ikke noe jeg har behov for å gå inn på, men for meg handlet dette om at jeg visste at det var stor uenighet innad i organisasjonen. Da mener jeg ikke blant de ansatte eller på avdeling sport, for all evaluering der har vist at jeg har hatt tillit og at folk var fornøyd med slik jeg hadde løst oppgavene mine. Men i organisasjonen som helhet, blant medlemmene, var min rolle under diskusjon. Det var stor uenighet rundt om jeg var rett mann til å ta det videre. Jeg er ikke i tvil om at den uenigheten også preget styret.

— Tiden ting tok, fortalte meg at det riktige var å tre til side.

Les også

Bruun-Hanssen om etterfølgeren: - Hun er en flott person

— Barmen ble skuffet

Bruun-Hanssen forteller at han oppfattet at styreformann Rolf Barmen, en mann Bruun-Hanssen har jobbet svært tett med i 2014, ble nedslått da han ble informert om beslutningen om å trekke seg.

— Rolf ble skuffet og lei seg. Det var ham jeg snakket med om dette. Da jeg senere kom inn i styremøtet, opplevde jeg at det var en lettelse i styret. Jeg har en opplevelse av at styremedlemmene er glad i meg som menneske, men at dette var en vanskelig situasjon for dem. Da jeg valgte å løse situasjonen, ble det en lettelse.

Bruun-Hanssen understreker at starten på styremøtet var positiv for hans del, og at både evalueringen og måten den var lagt opp på, ble godt mottatt. Han nevner også at tiltaksplanen styret mange timer senere presenterte, med en ny sportssjef og speider på organisasjonskartet, i all hovedsak er en tiltaksplan han selv foreslo.

- Var det ydmykende og gå i så mange timer og vente på styrets konklusjon?

— Nei, dette var vanskelig for dem. Mange utenfra ytret kritikk mot meg som leder, samtidig som de ansatte hadde tillit til meg.

Les også

- Roald og jeg er ulike på mange måter

I og med at journalistkorpset sto så strategisk plassert, like utenfor de mange glassvinduene på Stadion, ble den daglige lederen observert en rekke ganger. Etter midnatt trakk han på et tidspunkt frem telefonen sin. Han vil ikke avsløre hvem han ringte til.

— Det får bli mellom meg og den personen jeg snakket med.

- Var det Trond Mohn?

Roald Bruun-Hanssen vil ikke avsløre hvem han ringte natt til tirsdag.

— Nei. Han snakket jeg med senere. - Hvordan var hans reaksjon?

— Han er en god venn av meg og samtalepartner for meg gjennom mer enn 15 år og har vært en mentor for meg. Han viste forståelse og var støttende.

Bruun-Hanssen innrømmer at det ikke var enkelt for ham å slutte i en jobb han elsker.

— Jeg er glad i klubben og var glad i jobben, jeg har trivdes på jobb hver eneste dag. Men noen ganger er det slik at man innser: Nå er det nok.

Les også

Bruun-Hanssen er sikker på at Mohn fortsatt vil hjelpe Brann

Avviser Mohn-pakke

Bruun-Hanssen sier nå at han fremover skal ta seg tid til å være en god ektemann, far og kamerat. Han fremhever at han har fått mange støtteerklæringer i etterkant av oppsigelsen. Hva han nå skal bruke tiden sin på, vet han ikke.

Han ønsker ikke å kommentere om han mottar en sluttpakke fra Brann, selv om alt tyder på at han har forhandlet frem en slik. Han avviser likevel opplysninger som fremkom i et annet medium om at han hans sluttpakke er finansiert av Trond Mohn.

— Det kan jeg avkrefte!

SE HELE INTERVJUET MED ROALD BRUUN-HANSSEN FREDAG .

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Sammenligner den nye Brann-sjefen med et C-vitamin

  2. Tar drastisk grep: Brann legger ned seniorlag

BT anbefaler

Vestlandet har 8 senger. Østlandet har 54.

Hele Vestlandet har åtte senger på deling. På Østlandet er det 54 senger.

LES SAKEN