– Må tenke seriøst på plan B

<br></br><br></br><p><strong>WIEN:</strong> Joachim Löw har begynt å legge en plan uten Michael Ballack mot Spania.</p>

Publisert:

FotballForan Kypros v TysklandFoto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLY14.11.2006Bundestrainer Joachim Löw PressekonferenzEM-Qualifikation Zypern - Deutschland Foto: Digitalsport

Ole Kristian Sagbakken

– Han klarte ikke å trene fredag, og var sjanseløs også i kveld. Nå jobber støtteapparatet "på spreng", men vi må tenke seriøst på plan B, sa Tyskand-trener Joachim Löw til pressen lørdag kveld.

Det etter at en muskel i Michael Ballacks venstre legg slo seg helt vrang for et par dager siden. Nå er tyskernes kaptein mildt sagt usikker til finalen.

– Dersom han ikke spiller, vurderer vi å sette Bastian Schweinsteiger (ving) i hans rolle, eller bruke Tim Borowski, sa Löw. Vel vitende om at Borowski nesten ikke har spilt så langt i mesterskapet.

Svekkelse

Selv om treneren ikke ville si det rett ut, er det ingen tvil om at tyskerne vil komme svekket ut på Ernst-Happel-Stadion uten nummer 13 søndag kveld. Ballack var mannen som sikret avansementet i 1-0-kampen mot Østerrike. Og Ballack var mannen som scoret det matchvinnende målet mot Portugal (3-2) i kvartfinalen.

– Han er utrolig viktig. Vi har sett det ofte på landslaget, og i vår viste han også sine kvaliteter i Premier League, mente midtbanekollega Thomas Hitzlsberger.

– Nå er det finale. Da trenger man lederen, sa han rett ut.

Mistet finalen i 2002

Blir et Ballack-fravær tungt for tyskerne som lag, vil det nok også bli tungt for 31-åringen selv. Han måtte nemlig stå over VM-finalen (mot Brasil) i 2002 på grunn av kort, og var også skadet da tyskerne VM-åpnet på hjemmebane mot Costa Rica for to år siden.

– Da jeg snakket med ham rett før treningen, var han optimist, sa Löw.

– Og det vil selvfølgelig være en stor nedtur for ham, dersom det ikke går. Men det er noen timer igjen til kamp. Det er fortsatt en sjanse, sa han.

– Spania er favoritter

Löw hevdet videre at spanjolene er favoritter til å vinne finalen:

– Spania er det eneste laget som ikke har vist én svakhet underveis i EM. De har spilt strålende, med gode tekniske kombinasjoner og hurtig spill framover på banen.

– Samtidig føles presset mot oss nå som bare positivt. I starten led vi av at vi "måtte" gå videre fra gruppespillet. Først mot Kroatia, så mot Østerrike. Nå slår vi litt nedenfra og opp. Det gjelder det å mobilisere alt, sa Löw.

Men altså kanskje uten "spielführer" Ballack, noe spanjolene også hadde fått med seg:

– Først og fremst føler jeg med ham, dersom han må stå over, sa midtstopper Carlos Puyol. – Jeg unner alle å få ta del i så store kamper. Utover det er det vanskelig å si om Tyskland vil bli særlig svekket, sa han.

Publisert: