Tjærnås fortsetter som Brann-speider

Bare detaljer gjenstår før fotballprofilen skriver under for Brann.

BLIR I BRANN: Lars Tjærnås, her med John Carew, fortsetter som Brann-speider utover 2015. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Lars Tjærnås (55) har virket som Branns speider siden i sommer. Nå er han svært nær enighet med Brann om en ny arbeidsavtale, som skal gjelde for 2016 og 2017. * Tjærnås omspeider-jobben: — Det handler ikke om å finne god spillere, med gode Brann-spillere

Nyheten blir trolig bekreftet av Brann innen kort tid.

Reiser fra land til land

I løpet av sine første måneder som Brann-speider har Tjærnås sett svært mange fotballkamper fra tribuneplass. Han har reist til Sverige, Danmark, Island, Nederland og Storbritannia for å se etter spillere som kan passe inn i Brann.

Tjærnås, trener Lars Arne Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt vil være Branns makttriangel når det gjelder kjøp av spillere, der Soltvedt er den som har siste ord av de tre.

BT har tidligere intervjuet ham om det spesielle med speiderjobben i Brann.

— Litt enkelt sagt handler ikke jobben om å finne gode spillere. Det er relativt enkelt. Den handler om å finne gode Brann-spillere. Det er en viktig forskjell. Med gode Brann-spillere mener jeg to ting: Det er spillere som passer sammen med dem som er der, og spillere som har bestemte egenskaper klubben ser etter i bestemte posisjoner. Da blir utvalget mer begrenset, selv om det fortsatt er mulig å finne en del av dem også, beskrev Tjærnås i november.

Arbeidsoppgavene

Tjærnås har i mange år vært tilknyttet 100% Sport som fotballekspert, og CMore som ekspertkommentator på TV. Etter planen skal han fortsatt være aktiv som skribent om internasjonal fotball, men naturlig nok ikke om emner som kan knyttes til Brann eller deres konkurrenter.

Hans arbeidsoppgaver i Brann kan oppsummeres i en punktliste som dette:

  • Generell kartlegging av spillere i Norden.
  • Se etter roller, egenskaper og ferdigheter som klubben etterlyser.
  • Analysere og vurdere bestemte spillere som allerede er «oppdaget».

Tannkrem

I et intervju med BT før han begynte i Brann, sa Tjærnås at han anså norske lag for å være svake på spillerkartlegging.

— Jeg mener det er dette området vi er lengst bak alle andre på i norsk fotball, sa Tjærnås, som ga ros til Brann for å ville opprette en speiderstilling.

I det samme intervjuet sa han:

— Jeg skal ikke minst kvalitetssikre at vi i hvert fall ikke henter feil spiller. Er det noe jeg kommer til å ta som et personlig nederlag, er det hvis det skjer. Jeg skal nesten vite hvilken tannkrem spillerne foretrekker, altså. Når jeg får lov til å gjøre dette på heltid, skal ting sjekkes grundig i alle ledd.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk