Har fått ny jobb - tar over klubb i Allsvenskan

Tar over Brommapojkarna i den svenske toppdivisjonen.

I oktober i fjor kunne han juble for cupfinaleplass med Kongsvinger. Nå skal han lede laget som vant Superettan i år. NTB scanpix

Tidligere Kongsvinger-trener Luis Pimenta har fått ny jobb. Han tar over som hovedtrener for Brommapojkarna i Sverige, som i år rykket opp til Allsvenskan.

Det blir Pimentas første trenerjobb for en klubb på øverste nivå.

Portugiseren som har trent både Kongsvinger og Hønefoss i Norge har skrevet under med klubben for fire år. Han får med seg Goncalo Peraira som assistenttrener.

– Det er oppmuntrende når et lag og en trener med samme DNA finner hverandre. Det skaper en mulighet til å bli effektiv. Vi skal bygge videre på den offensive, kontrollerende fotballen som klubben har spilt før. Vi skal bygge videre på den, ikke ta bort eller forandre, sier Pimenta til klubbens hjemmeside.

Les også

Supporterleder vil ha én av disse to som ny Viking-trener

Sportsjef i klubben, Daniel Majstorovix er fornøyd med å ha funnet en trener som passer til profilen klubben har.

– Luis er den type trener vi har søkt etter. Sterk karakter, med en tydelig spilleplan. Han er strukturert, nøye i sitt arbeid, og det finnes et stort engasjement og lidenskap i det han går inn i. Det samsvarer med vårt syn på hvordan en trener skal være, sier Majstorovic til klubbens hjemmeside.

Les også

Suksesstreneren ferdig i Kongsvinger

Pimenta startet trenerkarrieren i Norden som spillerutvikler og juniortrener i Hønefoss. Han ble assistenttrener i klubben før han høsten 2014 ble presentert som ny trener i Kongsvinger.

Laget vant 2. divisjon og rykket opp til 1. divisjon. Samme året kom de til en sensasjonell cupfinale på Ullevaal, der de tapte mot Rosenborg.

Han ga seg som trener for Kongsvinger etter fjorårets sesong, og har siden vært linket til flere klubber. Ifølge VG takket han nei til en korttidskontrakt med storklubben Wisla Krakow forrige vinter.