Bruun-Hanssen trekker seg: - Det beste er at jeg trer til side

Brann-styret diskuterte i 13,5 timer. Se video fra pressekonferansen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Mandag gjennomførte Brann et av de mest langvarige styremøtene i norsk idrettshistorie.

Styremøtet begynte klokken 12.00. Etter tretten og en halv time kom konklusjonen.

På en pressekonferanse klokken 01.45 opplyste styreleder Rolf Barmen om at Roald Bruun-Hanssen har trukket seg fra stillingen som daglig leder.

Se Barmens pressekonferanse i videovinduet over.

— I den vanskelige situasjonen Brann befinner seg i nå har jeg kommet til at det beste for klubben er at jeg trer til side, sier Roald Bruun-Hanssen i en pressemelding.

Roald Bruun-Hanssen beveget seg mye rundt i gangen under tirsdagens styremøte. Klokken 01.45 ble det kjent at han er ferdig i Brann.

Videre sa styreleder Barmen at evalueringene konkluderte med at Bruun-Hanssen hadde tillit i organisasjonen, men at den daglige lederen holdt fast ved et ønske om å trekke seg.— Roald har gjort en fabelaktig innsats for klubben, og det ønsker vi å takke ham for, sier Barmen i en pressemelding.

— Barmen så preget ut. Det er ingen tvil om at dette var hans mann. Han har tapt kampen, sier BT-journalist Anders Pamer i Ballspark-direktesendingen.

Administrasjonens nestleder Terje Marthinsen vil nå bli fungerende daglig leder.

Norling blir

Samtidig ble det bekreftet at Rikard Norling fortsetter som hovedtrener. Det vil bli gjort endringer i støtteapparatet rundt Norling.

Rune Soltvedt blir midlertidig sportssjef i Brann. Han kommer fra rollen som utviklingssjef. Erstatteren til utviklingssjefjobben vil trolig komme fra innad i klubben.

Etter at Barmen leste opp en kort pressemelding der endringene ble oppsummert, før han forlot lokalet uten å komme med ytterligere kommentarer.

Det er ventet at det vil komme flere reaksjoner fra Brann-ledelsen onsdag.

Betydelig presseoppbud

Det var et betydelig presseoppbud som ventet i spenning utenfor Brann Stadion i timesvis.

Det var også en del supportere til stede, men de fikk ikke lov til å bli med inn i presserommet da det avgjørelsen skulle offentliggjøres.

De fremmøtte måtte altså vente helt til rundt halv to.

Da kom Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr ut sammen med styreleder Rolf Barmen. Natlandsmyr kalte pressen inn til en improvisert pressekonferanse i presserommet.

Liv-Grete Skjelbreid var blant de første som kom ut. Hun henviste til styreleder Rolf Barmen. De andre styremedlemmene forlot også stedet rett etter at møtet var ferdig.

Brann rykket som kjent ned fra Eliteserien denne sesongen, en fiasko som åpenbart ville få konsekvenser.

Her er Brann-styret som diskuterte klubbens fremtid i 13,5 timer:

Rolf Barmen, styreleder (har dobbelt stemme)

Mette Nora Sætre, nestleder

Åshild Samnøy, styremedlem

Henrik Lie-Nielsen, styremedlem

Liv Grete Skjelbreid, styremedlem

Cato Guntveit, styremedlem

Publisert: