Dette kostet Brann poengene

KOMMENTAR: Slik er Tore Strands analyse etter seriestarten.

FRUSTRASJON: Huseklepp ble byttet ut mot slutten, etter en god kamp. Mens han satt på benken, mistet lagkameratene seieren.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

En svak dommer, og mangelen på kvalitet i det sentrale midtbaneleddet kostet Brann to poeng i serieåpningen.

Brann hadde grepet på kampen, og ingen ting tydet på at Fredrikstad skulle score så lenge Vadim Demidov og Fredrik Haugen var på banen. For defensivt leverte Brann lenge en solid kamp, selv om Erdin Demir ikke helt var på høyden ved et par anledninger, og vimsete da han veivet med armene og ga Fredrikstad sjansen fra straffemerket.

Les også

«La oss ikke grave oss ned - dette lover godt for Brann-sesongen»

Ellers styrte Brann det meste, men viste klare svakheter da de to sentrale på midtbanen forsvant ut. Demidov etter å ha levert en bunnsolid kamp som viste at han vil bli svært nyttig i den posisjonen om han klarer å holde seg skadefri. Fredrik Haugen vokste også med oppgavene med en styrmann ved sin side, men spilte på grensen til det tillatte, og selv om flere episoder tidligere kan diskuteres, ba han om sitt andre gule, og rødt kort, da han kastet seg teatralsk etter en duell inne i Fredrikstad-feltet.

Haugens overtenning, og kampens dommer – og hans assistenter – fikk direkte betydning for resultatet. For kampleder Martin Lundby gjorde en kardinalfeil da han blåste da Jacob Orlov satte ballen i mål fra en posisjon som soleklart ikke var offside.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

Den feilen kostet dyrt da Brann ble presset over på defensiven mot slutten av kampen, og Henrik Kjelsrud Johansen scoret langt inn i overtiden. Mangelen på gode, sentrale midtbanespillere er den åpenbare mangelen i årets Brann-stall. Derfor har jeg undret meg over kjøp av spillere i alle andre posisjoner enn i den defensive midtbanerollen. Kristoffer Barmen overtok da Demidov forsvant ut med slitasje, men Barmen mangler frekvensen i beinene og hurtigheten til å bli en viktig brikke i den rollen. Typisk nok var han på etterskudd på et langt løp forut for Fredrikstad-scoringen, i en kamp der han i sin kantposisjon gjorde en solid jobb og kom til en sjanse der han burde satt ballen i mål, og med det sannsynligvis avgjort kampen.

Les også

Se karakteren Haugen fikk etter utvisningen

Så kan en også diskutere om Rikard Norling gjorde det beste valget da han sendte Azar Karadas på banen for å demme opp for sluttoffensiven til Fredrikstad. Med mangelen på midtbanespillere fikk hjemmelaget det rommet de trengte for å styre oppgjøret mot slutten. Det sier også en del om mangelen på kvalitet i det sentrale midtbaneleddet når han som ble brukt i de fleste treningskampene, ikke kom på banen i det hele tatt.

Eirik Birkelund har fått sjansen før sesongstart, men har ikke vist noe som tyder på at han er klar til å fylle en sentral midtbanerolle i et lag med klare opprykksambisjoner. I går fikk Demidov gult kort, og Fredrik Haugen soner karantene når Strømmen kommer på besøk i neste runde, noe som viser at Brann har bruk for flere kvalitetsspillere enn to som kan bekle den rollen. Det som mangler i Brann-troppen er en sentral midtbanespiller med rutine og fysisk duellkraft. En slik spiller hadde vært svært nyttig i går da det røynet på, og Fredrikstad kjørte kampen i sluttminuttene.

Det var bittert at to poeng forsvant på overtid mot Fredrikstad. Til tross for det var Brann-prestasjonen god, noe som lover bra for fortsettelsen.

Publisert: