Fem kamper – null spillemål

Brann-laget klarer ikke å produsere mål.

BEDRØVELIG: Brann gjorde ingen god forestilling mot Aalesund.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Aalesund-Brann 2-1:

Fredag kveld i Ålesund var intet unntak. Brann skapte lite fremover. I 1. omgang hadde det sin enkle forklaring i at Aalesund var enormt mye bedre enn Brann, og skapte minst syv svært gode scoringsmuligheter. Men i 2. omgang, etter at Brann hadde justert det meste, selv da skapte Brann lite.

Kristoffer Barmen skjøt i stolpen – Fredrik Haugen hadde et frispark som forandret retning. Det var det – før Jakob Orlov ble revet ned og Brann fikk straffe. Det scoret Kristoffer Barmen på.

Det betyr at, hvis vi holder den meget reservepregede kampen mot Fana (6-0-seier) utenfor, Brann ennå ikke har scoret et spillemål i år. Tre straffemål, ja. Et selvmål sørget for seier i kampen mot Sarpsborg i La Manga. Men ingen spillemål i løpet av 450 minutter.

Les også

Slik var Doddos chat under AaFK-Brann

— Bedrövlig

Det bekymrer Rikard Norling. I pausen mot Aalesund valgte han å bytte begge spissene fra 1. omgang. Kristoffer Larsen og Erik Huseklepp måtte i dusjen mens Jakob Orlov kom inn fra benken og Azar Karadas trådte frem fra forsvaret. Da var Brann mer med i kampen, uten at det sier så veldig mye.

— Det er to helt ulike spillertyper, iblant funker den ene typen en annen gang den andre typen, sier Rikard Norling, som beskrev den første omgangen som «bedrövlig».

- Dere har nå spilt fem treningskamper uten et eneste spillemål. Hva vil du gjøre med det?

— Vi behøver å bli bedre der. Vi er ikke gode nok i den siste tredjedelen av banen. Ikke bestemte nok, ikke presise nok. Vi får ikke gode innleggsmuligheter, heller. Jeg synes Erdin Demir var veldig god i dag, men han mangler noen innlegg. Får han kvesset til dem lite grann, blir det veldig bra, han kunne vært banens beste i dag.

Les også

Aalesund imponerte i én omgang mot Brann

Aalesund skapte

Kristoffer Larsen var nettopp banens beste i forrige Brann-kamp – den mot Sarpsborg i Spania. Da herjet han på topp. Denne gang var han i tospann med en Erik Huseklepp som bare har fått spille den første omgangen av begge de siste Brann-kampene.

Det fungerte ikke. Ikke i det hele tatt.

— De spilte rundt oss og fant rom som vi prøvde å tette. Det fungerte bedre å slå langt mot Azar og Jakob, slik vi gjorde i 2. omgang.

- Hva er det som ikke stemmer, siden dere ikke scorer spillemål?

— De kom mot Fana, det var jo spillemål der. Det teller ikke helt, så vi må jobbe mer med det vi gjør den siste tredjedelen av banen, lyder hans svar.

AaFK-strategen Michael Barrantes i aksjon mot Brann.

Erik Huseklepp har fokusert på den fysiske treningen i vinter. Så langt virker det ikke som kondisjonstreningen har hatt noen effekt. Fredag ble han satt opp til en halvsjanse da Fredrik Heggland løftet ballen inn i bakrom. Huseklepp forsøkte å dempe på vristen, men klarte ikke vende bort Aalesunds stopper.

— Jeg var i nærheten én gang, men en Aalesund-spiller fikk en tå på ballen. Det er ikke godt nok. Vi skal ha spillertyper til å score mål. Det var kjedelig å ikke få rette opp inntrykket i 2. omgang.

Aalesund hadde derimot få problemer med å skape sjanser på Brann. De veltet fremover i angrep etter angrep, og 1-2-tapet må være ett av de mest flatterende resultatene for Branns del på veldig lenge. BT talte 13 store sjanser til hjemmelaget.

PS! Piotr Leciejewski skadet seg på oppvarmingen og kunne ikke spille kampen. Det dreier seg om en muskulær skade i leggen, muligens en strekk.

Publisert: