Brann-treneren: - Alt som kunne gå galt, gikk galt

Da Brann-spillerne begynte å skade hverandre, skjønte man at det ikke var deres dag.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — SOGNDAL 0-4

BRANN STADION (bt.no): Lars Arne Nilsen satte en kraftspiss på kanten. Sogndal scoret tidlig. De doblet ledelsen etter en kjempetabbe. En stopper måtte ut etter å ha fått en ball i hodet. Spissen til Brann ble skadet av den omtalte kraftspissen (på eget lag), dommeren blåste ihjel kampen, det kom et par mål til, en midtbanespiller skadet seg (men forsøkte likevel å spille videre), en midtstopper fikk gult kort og karantene fordi han var sur på dommeren.

SKUFFET: Brann-trener Lars Arne Nilsen har hatt bedre dager på jobben.

Kanskje ikke så rart at Lars Arne Nilsen oppsummerte slik etterpå:— Alt som kunne gå galt, gikk galt.

Les også

Brann pepet av banen etter å ha fått «sognebank»

— Juling

Sogndal var best på Stadion. De var suverent best. I lange perioder ble Brann rundspilt. Hadde det vært i barnefotballen, kunne Brann fått sette innpå en spiller til når motstandernes dominans ble for total.

Det fikk ikke Brann, og det er ikke sikkert et hadde hjulpet med tolv mann, heller. For den 12. mann på tribunene hjalp det de kunne. Det var nesten fullt, det var optimisme og det var mageplask. På metertykk stålis.

Eller som Lars Arne Nilsen sier.

— Vi fikk juling.

Eller som Erik Huseklepp sier.

— Vi må bare beklage. For 100. gang.

Les også

Huseklepp: Unnskyld for hundrede gang!

— På sin kappe

Brann-treneren innrømmer at han ikke traff med sitt noe kreative grep, hvor Azar Karadas ble gjort til "innoverkant".

— Vi kan ikke si at vi traff med det. Tanken var å matche dem på duellkraft tidlig, for så å spille etterhvert. Alternativet var å forsøke å spille dem ut, men det er vanskelig.

Sogndal tok ledelsen ved Kristian Fardal Opseth.

Kristian Opseth ble dagens mann, kanskje årets mann, i Sogn med sine tre scoringer. Han fikk herje relativt fritt. Mens Karadas slet på kanten allerede tidlig.— Vi skulle bruke de første minuttene til å slå langt mot Azar. Så klarte vi ikke å løfte ballen høyt nok opp, og Azar fikk trøbbel med Baboucar Sarr, som er sterk i luften. Så scoret de tidlig. Det var vondt, det som skjedde. Vi har det ikke godt nå og vi må bare beklage, sier Lars Arne Nilsen.

Etter Opseths første scoring, fortsatte Sogndal å dominere. Da Amin Nouri bommet på en pasning, fikk Mahatma Otoo fosse frem mot Kenneth Udjus. Han rullet ballen rolig i mål etter et 50-metersløp hvor forfølgerne ikke nærmet seg en centimeter.

— Det andre målet var en feilpasning fra Amin Nouri, så løper Sogndal-spilleren i bakrom og scorer. Det er et mål Nouri må ta på sin kappe, mener Nilsen.

Hoderystelse

Utover i 1. omgang gikk det slag i slag. Rett før pause var tilstandene uvirkelige. Fredrik Pallesen Knudsen fikk en ball i ansiktet, men spilte videre. Plutselig gikk det meste rundt for ham, og han måtte ut.

Etter kampen husket unge Knudsen ingenting av kampen, noe som vanskelig kan karakteriseres som noen ulempe. Trolig pådro han seg en hjernerystelse.

En skadet Marcus Pedersen får behandling.

Men før Knudsen vaklet ut, hadde Azar Karadas meid ned to mann med en voldsom takling. Ofrene var Victor Grodås og hans egen lagkamerat Marcus Pedersen. Verst gikk det ut over sistnevnte, som måtte ut med ankelskade og hinket forbi pressekorpset på krykker etter kampen.Da Kasper Skaanes også skadet seg i foten midt i 2. omgang — etter at Brann hadde brukt opp sine bytter - var det ikke mer å hente for Brann. Det var over. Resten handlet om ydmykelse. Og mer Kristian Opseth.

Til slutt klarte Sogndal-spissen å score hat trick, en bedrift som ble etterfulgt av at Jonas Grønner snakket på seg et gult kort.

Som gir ham karantene.

Publisert: