Avlysningen som får Brann til å se rødt

BLOGG: Nest-Sotra har ikke lyst å møte Brann. Det er nye tider i lokalfotballen, skriver Mads Bøyum.

Brann og Nest-Sotra har møttes mange ganger de siste årene, i cupen og i treningskamper. Nå har Nest-Sotra avlyst en treningskamp mot Brann, noe som skaper irritasjon hos storebror. Her er Rodolph Austin (til v.) i duell med Tim Nilsen i en NM-kamp i 2012. Nå spiller de i henholdsvis Leeds og Mjøndalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Om en uke skulle Brann og Nest-Sotra møtes til treningskamp, for første gang som divisjonskolleger.

Nå blir det ingenting av dysten. Nest-Sotra vil ikke spille likevel.

Klubbens daglige leder, Michael Flyvholm, grunngir det med at kampen ble avtalt før strilene fikk ny hovedtrener, Michael Schjønberg.

— Han vil spare på kreftene, forklarer Flyvholm overfor brann.no.

BT er kjent med at avlysningen er svært lite populær innad i Brann, selv om den sportslige ledelsen uttrykker seg diplomatisk.

— Alle lag i de to øverste divisjonene har lagt planer for oppkjøringen, så det nytter ikke å finne en erstatter som er god nok sportslig nå. Derfor blir det ingen kamp. Det er synd, for vi ønsket en kamp den helgen, sier sportssjef Rune Soltvedt.

18 dagers pause

Det som skaper mest bekymring på Stadion, er den lange kamppausen som nå har oppstått. 18 dager mellom kampene er mye i overgangen februar/mars. Det har vært jobbet med en erstatningskamp, men å lande en slik mot optimal motstand, har vist seg for vanskelig innenfor Branns økonomiske rammer.

At Brann nå, ganske sensasjonelt, ender opp med bare å møte ett lag fra samme divisjon i oppkjøringen, er et faktum som også kan irritere dem litt.

Branns frustrasjon er til å forstå. Det er høyst uvanlig å måtte endre kampplaner på så kort varsel i toppfotballen.

Og dessuten: Hva hadde folk sagt om Brann, på en ukes varsel, avlyste en kamp mot en lillebror i nærområdet? Sjansen er stor for at det ville blitt mumlet om storklubbarroganse.

For alle oss på utsiden, supportere og media, er avlysningen uheldig av andre grunner. Norske 1.-divisjonsklubber bør benytte alle muligheter til å bygge opp rivalisering og tiltrekke seg oppmerksomhet. Resultatet i en treningskampduell som den som nå er avlyst, ville skapt spenning inn mot seriestarten - på den ene eller ander måten. Tapte Brann? Krise! Kanskje de til og med kan havne bak Nest! Fikk Nest-Sotra bank? Dette stinker nedrykk!

Divisjonen trenger alle snakkiser den kan få.

Nest-seier i 2011

Uansett forteller avlysningen noe om endrede maktforhold i lokalfotballen. For et år eller to siden, ville en treningskamp mot Brann vært en begivenhet for Nest-Sotra. Nå vurderes det ikke en gang som nødvendig å spille en.

Trøsten for Brann, kan være at de er garantert å unngå en fadese som den for fire år siden. Da banket 2.-divisjonslaget Nest-Sotra eliteserielaget Brann, fire dager før sistnevnte skulle starte serien mot Rosenborg.

— Jeg tror ikke noen i Trondheim biter negler etter denne kampen, sa Brann-trener Rune Skarsfjord etter sitt lags fiaskokamp.

16. mai møtes Brann og Nest-Sotra til det kanskje største lokaloppgjøret siden cupsemifinalen Fyllingen - Brann i 1990. Da kan det hende begge klubbene biter negler. For de vil jo ikke vite noe om hvor de har hverandre.

Publisert: