Norling: - Piotr har tatt opp hanskene

Rikard Norling roser Piotr Leciejewski for reaksjonen etter oppmerksomheten rundt vekten hans.

Brann-keeper Piotr Leciejewski ville ikke snakke med Bergens Tidende tirsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Leciejewski kom overvektig tilbake fra juleferie, og fikk en korreks fra trener Rikard Norling.

Polakkens fysiske tilstand bidro også til at Norling proklamerte at Øystein Øvretveit lå lengst fremme i kampen om å bli førstekeeper.

Les også

Slik skal Brann-kulturen forbedres

Øvretveit sto da også forsesongens første treningskamp, mot Fyllingsdalen fredag. Nå velger Norling å rose den forhenværende førstekeeperen for måten han har reagert på etter at hans mye omtalte kroppsvekt kom frem i media:

— Han har ikke bare tatt opp hansken, han har tatt opp begge hanskene - og spyttet i nevene. Han jobber hardt nå, det er ikke snakk om noe annet, sier Brann-treneren.

Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

— Strålende

Keepertrener Dan Riisnes er ansvarlig for den daglige treningen av Leciejewski, Øvretveit og nykommer Alex Horwath. Han bekrefter sjefens inntrykk.

— Piotr gjør en god jobb, han. Helt strålende.

- Du tror han fikk et spark bak av oppmerksomheten rundt ferien?

— Jeg tror det, og jeg håper det. Det virker sånn, han gjør en god jobb. Jeg tror konkurransen har skjerpet ham, jeg, kommenterer Riisnes.

Leciejewski selv har tilsynelatende innledet en personlig boikott mot Bergens Tidende etter at avisen omtalte hans fysikk og konsekvensene av dem. I etterkant av oppslaget fikk han Branns mediesjef til å kontakte Bergensavisen, slik at han kunne uttale seg ytterligere om saken. Der påsto han at han veide 103 kilo da han vendte tilbake fra ferie.

Da BT ba om et kort intervju etter mandagens trening i Vestlandshallen, svarte polakken kort:

— Nei!

- Aldri gunstig

Norling mener det er forståelig at Leciejewski ble skuffet etter medieoppmerksomheten:

— Det som ble skrevet i media, vil vel ingen skal stå om seg selv. Det er klart man kan bli skuffet av det. En annen sak er den dialogen jeg har med ham, den er det ikke noe galt med.

Les også

Ny tabbe kan ødelegge alt for Øvretveit

Leciejewskis iherdige og innbitte treningsarbeid kommer på et for ham gunstig tidspunkt. Øystein Øvretveit gjorde en lei feil i kampen mot FK Fyllingsdalen fredag. Keepertrener Riisnes innrømmer at det er noe man vil ta med i vurderingen når spilletid skal tildeles fremover.

— Det er aldri gunstig med feil. Det er noe vi må ta med oss når vi skal se på helheten når vi skal ta ut keepere. Det er jo ikke positivt, sånn sett.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk