Norling ferdig i Brann: - Vi passet ikke helt sammen, dessverre

Rikard Norling er ikke lenger trener for Sportsklubben Brann. Onsdag sa styret stopp. Robert Hauge overtar midlertidig.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Rundt klokken 22 onsdag kveld møtte Brann-ledelsen pressen på Brann stadion. Da hadde styret i klubben fremskyndet sitt møte fra torsdag til onsdag.

Tema var naturligvis Rikard Norling.

Og etter å ha latt pressen vente først utenfor stadion, så inne, kom bekreftelsen på det BT meldte tidligere onsdag kveld. Nemlig at svenskens dager i Brann og Bergen var talte.

VIDEO: Brann-ledelsens pressekonferanse

Resultatene ble for dårlige

— Vi har invitert dere hit for å meddele at vi har avsluttet samarbeidet med trener Rikard Norling. Også med assistent Simon Hollyhead. Dette har styret gjort i samarbeid med sportssjef og daglig leder, på bakgrunn av at resultatene over tid har vært dårlige, meldte styreleder Eivind Lunde.

Og med det var katten ute av sekken.

Brann-ledelsen redegjør for Norlings avgang. Sportssjef Rune Soltvedt (t.v.), styreleder Eivind Lunde og daglig leder Vibeke Johannesen.

Før Lunde ga ordet videre til klubbens konstituerte sportssjef, Rune Soltvedt.— Vi har informert resten av trenerteamet, spillerne og alle ansatte. Jeg har snakket med Robert Hauge, og han tar på seg å lede spillergruppen fra fredag av, sier Soltvedt.

- Jeg kan denne leken

Etter at styrelder Eivind Lunde, sportssjef Rune Soltvedt og daglig leder Vibeke Johannesen hadde snakket seg ferdig på podiet, og tatt seg av alle opplysninger om det avsluttede arbeidsforholdet, ble Rikard Norling hentet inn til det ventende pressekorpset.

— Takk for at dere kom, åpnet Norling med. Smilende. Pent antrukket i dress og hvit skjorte. Med håret elegant på plass.

Rikard Norling er ferdig som trener i Brann. Her fra møtet med pressen på Brann stadion onsdag kveld.

— Takk for et godt samarbeid. Jeg vil også takke spillerne og alle andre i klubben. Jeg er skuffet over at vi ikke har prestert bedre på banen og det ikke har generert de resultatene som de som slekser Brann hadde forventet og krever. Jeg kan denne leken og tåler den og klar for å ta konsekvensene, sier Norling.Som sier han aldri har vært inne på tanlen om å kaste kortene. Ei heller har han snakket med andre klubber om en eventuell trenerjobb i fremdriften.

Visste han måtte slå Levanger

— Jeg synes ikke Brann burde avsluttet med meg tidligere. Vi evaluerte etter fjorårssesongen. Et par av punktene kjente jeg at kanskje kunne vært bedre. Når det gjelder den siste tiden så visste jeg at vi måtte vinne de neste kampene for at jeg skulle få fortsette å trene Brann. Og tapet mot Levanger ble dermed tungen på vektskålen, sier Norling.

— Det er to saker som er viktig for meg og min "drive" som trener: jeg må ha en fullstendig relasjonmed fansen, og i går kjente jeg igjen et ansikt jeg har blitt kjent med, som kom og sa etter kampen at "jeg har hatt tro på deg, men nå mistet jeg troen på deg" Det er et menneske som har vært en fantastisk støtte. Det gjorde vondt. Og så er det min relasjon til spillerne. Det er viktig for min lidenskap. Relasjonen med spillerne er alt, forklarer svensken.

Norling sier han føler seg bedre nå enn da han kom for halvannet år siden. Blant annet det å tilpasse seg en ny kultur tar han med seg som en av de viktigste erfaringene fra tiden i Brann og Bergen.

— Jeg er fantastisk glad for at jeg fikk trene Brann. Men vi passet ikke helt sammen på et vis, sier Norling.

Hadde "oppsigelsesprat" onsdag morgen

— Jeg hadde en samtale med Rikard i dag tidlig. Da forsto han hvordan dette kunne gå. Han har tatt dette med verdighet og har fremstått som enestående oppe i dette her. Jeg tror den samtalen vi hadde i dag var på en sånn måte at vi fikk forberedt han på en god måte. Mitt inntrykk er at han har tatt dette på en fin måte, sier sportssjef Rune Soltvedt.

— Burde arbeidsforholdet vært avsluttet før?

— Jeg har respekt for at dette spørsmålet blir stilt. Men det er jo sånn at man håper og tror at det skal snu. Dette var noe som startet i fjor, så med fasit i hånd burde man kanskje gjort noe før. Men vi håpet hele tiden at Rikard skulle snu det, sier Soltvedt.

— Hvordan har spillerne tatt dette?

— De har nettopp fått beskjed om det på grunn av avklaring rundt det sportslige. Jeg har gitt Erlend Hanstveit beskjed, så han får hjelpe til med å gi beskjed videre. Rikard er en fantastisk fin type. Han har vært en representant det står respekt av med tanke på media, omgivelser og supportere. Det er en trist dag. Han hadde tillit i spillergruppen, sier Rune Soltvedt.

Hauge overtar midlertidig

Assistent Robert Hauge, med mange års fartstid i Brann-systemet, overtar midlertidig. Hauge ble hentet tilbake til Brann fra jobben som Mons Ivar Mjeldes assistent i Start.

— Robert har sagt at han vil ta det ansvaret som ligger i det. hvor lenge dte blir, får vi se på. Vi har startet prosessen med å finne en ny trener. Vi har helt klart kandidater vi jobber med fremover, sier Rune Soltvedt.

Det blir hans oppgave i hovedsak å finne Norlings erstatter.

Levanger-ydmykelsen Norlings siste

Halvannet år etter at 43-åringen fra Stockholm ble klappet inn som Rune Skarsfjords erstatter på Stadion, og sjarmerte supporterne ved å ta ordet gull i sin munn ved første mulighet, har svensken kun maktet å ta laget fra eliteserien og ned til en 9. plass i landets nest øverste divisjon.

Det toppet seg etter at laget fikk juling borte mot Levanger tirsdag. Norling hadde problemer med å finne ord etter 4-1-tapet.

Ord hadde derimot styret i Brann. Og svaret bestod av syv bokstaver. Sparken.

Publisert: