Gauseth: - Det ble fryktelig tøft

Ordknapp og skuffet Christian Gauseth etter kampen.

Publisert Publisert
svp://10997?view=rbnett
  • Daniel Nerli Gussiås
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

MOLDE — MJØNDALEN 3-1

Før dagens kamp mot borte mot Molde, sto Mjøndalen med seks kamper på rad uten seier, og uten en eneste seier siden 16. august. Selv om laget kom til Molde med håp om poeng, ble det ikke slik de hadde håpet. Etter kampen møtte vi en ordknapp og skuffet Christian Gauseth.

FIKK DET TØFT: Christian Gauseth i duell med Moldes Harmeet Singh. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

— Kort oppsummert en veldig kjedelig kamp for vår del. I dag hadde vi virkelig muligheten til å ta poeng, tenkte vi. Molde har ingenting å spille for i Tippeligaen, og å spille om en 6.-plass tviler jeg på at de er så voldsomt motivert til. Men vi er altfor tynne til at vi kan få med oss poeng. Vi prøvde å gå ut mot Molde i dag, som vi gjorde mot Rosenborg på Lerkendal tidligere i høst. Da holdt vi i nesten 80 minutter før de fikk hull på byllen, og Rosenborg vant 1-0. Der oppe funka kampplanen vår mye bedre. Jeg tror også at Molde er bedre her hjemme på eget gress, enn det Rosenborg er hjemme på Lerkendal.- Akkurat nå befinner vi oss i en sånn situasjon at det meste butter i mot og man blir fryktelig lei av å løpe i mellom og å forsøke å dekke rom. I dag får vi heller ikke til spillet vårt, og da blir det virkelig tøft. Vi ble spilt veldig lave. Vi legger oss ikke bevisst så lavt for å stenge av, om noen tror det. Sånn som Molde spiller mot oss i dag gjør at det føles ut som om det er en slange som trykker rundt halsen din, og kveler deg for luft. Så intenst trykk mot oss gjør at det blir sånn. Akkurat det er dette moldelaget veldig gode på. Laget vårt blir løpende fryktelig mye i mellom, og de får til slutt den åpningen de trenger. De har mange som er gode i dag, som er flinke til å finne åpningene vi gir dem. I tillegg har de et bunnsolid forsvar, og det blir da vanskelig å få til noe, med de få sjansene vi får. De har et så godt lag at de nesten skal slå oss ti av ti ganger, men jeg hadde håpet at vi kunne gi dem enda litt mer kamp enn det vi gjorde i dag, sier Gauseth.

Mjøndalen kjemper for å overleve i Tippeligaen, og trenger sårt poeng. Gauseth uttalte før denne serierunden av Mjøndalen trenger mist fire poeng til for å berge plassen. Neste helg står Start på motsatt banehalvdel, noe som blir en skjebnesvanger kamp.

— Den kampen blir helt avgjørende for oss. Den som taper, den rykker ned. Så enkelt er det. Det blir en kamp mellom to desperate lag. Vi er på full fart utenfor stupet, men nå vi må prøve så godt vi kan å snu dette. Vi må bare glemme kampen vi gjorde i dag, og jobbe knallhardt inn mot Start, neste runde. Så får vi håpe på det beste, sier Mjøndalen-spilleren.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Erling Moe: - Vi mørnet dem i senk

  2. Molde sendte Mjøndalen nærmere stupet

svp://10997?view=rbnett

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Paret fra Fana var lei av det travle livet. – I løpet av tre minutter bestemte vi oss.

– Det var jo helt skrullete det vi gjorde. Men vi var ikke aldeles bortreist heller.

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Mjøndalen IF