Bruttern: - Trenger ikke snakke Jonas inn på landslaget. Det fikser han selv.

Jonas Svensson leverte en praktfull kamp mot Lillestrøm. Kåre Ingebrigtsen tror backen får landslagsdebuten i juni.

ENORM: Jonas Svensson var fremragende i høyrebackrollen mot Lillestrøm. Nå venter trolig landslagsspill i juni.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I slutten av mai og begynnelsen av juni skal nemlig Norge spille tre landskamper mot Portugal (29. mai), Island (1. juni) og Belgia (5. juni).

Portugal-kampen kommer riktignok dagen etter Rosenborgs hjemmekamp mot Molde, men i løpet av de to neste mener Kåre Ingebrigtsen det er på tide med Jonas Svenssons A-landslagsdebut.

— Jeg trenger ikke snakke ham inn i den landslagstroppen. Han spiller seg selv inn i den, sier RBK-treneren til adressa.no.

— De skal slite med å unngå å «spille ham» også, mener han.

Der får han støtte av Mike Jensen, som i samme slengen vil at Fredrik Midtsjø skal få fornyet landslagstilliten fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

— Jeg kjenner til mange norske spillere, og jeg kan ikke se at man kan komme utenom dem. De leverer på et så høyt nivå. Begge har et ekstremt høyt bunnivå, og så har de et toppnivå som de viser mot Lillestrøm. Det er høyere enn eliteserienivå, sier dansken, som selv nylig er tatt ut på det danske A-landslaget.

Les også

Rosenborg bød opp til fest og vant

Les også

Se høydepunktene fra Rosenborgs seier mot Lillestrøm

Ni på børsen

Mot Lillestrøm mandag kveld var Jonas Svensson fremragende. Han stupte frem ved enhver anledning, og skapte et lass med målsjanser sammen med nettopp Jensen og Midtsjø.

Dermed ble han belønnet med hele 9 poeng av 10 mulige på Adresseavisens børs.

Les også

Svensson fikk nier på børsen: - Løper han i 17. mai-toget også?

Selv minner Svensson om at han ikke fikk «et skarve minutt» da han var med i landslagstroppen sist.

— Men det er klart at jeg har lyst på debuten. Jeg føler jeg er i god fysisk form, og det flyter godt om dagen. Jeg tenker ikke så mye, og bare kjører på. Nå får jeg se om jeg først blir tatt ut, og så tar vi det derfra, sier han.

Trolig er det ikke et spørsmål om han blir tatt med i troppen, men hvorvidt han faktisk får debuten.

- Tror du at du får spille?

— Omar (Elabdellaoue, Olympiakos) er en fantastisk spiller. Martin Linnes spiller i Galatasaray. Jeg går ikke rundt og tror at jeg skal spille. Vi er bra besatt på backen, og jeg er fortsatt veldig ny i laget. Etter hvert håper jeg at jeg kan bidra, sier Svensson.

Les også

Gytkjær måtte flire etter denne missen

Seks målgivende

Høyreback Svensson var også nest sist på ballen da Anders Ågnes Konradsen satte inn 2-0-scoringen tidlig i andre omgang. Det gjør at han er oppe i hele seks målgivende pasninger på de elleve første seriekampene.

Det er meget skarpt for en høyreback som ikke tar dødballene.

— Det har vært et stort mål gjennom vinteren. Nå har jeg doblet tallet fra i fjor, og fortsetter det sånn blir det pene tall, sier Svensson.

Han mener han har en fordel som tidligere midtbanespiller.

— Jeg er flink til å plukke ut folk. Som ved den målgivende i denne kampen. Jeg avviste løpet fra Gytkjær, og så at Konradsen kom bak. Da var det bare å legge fint til ham, så han fikk styrt den i hjørnet. Jeg føler jeg er ganske flink på siste tredel av banen, og smart til å plukke ut folk. Jeg lukker ikke øynene og bare smeller den inn, sier Svensson.

Les også

To gode og én vond spådom om RBK

Sjokkert om ingen har merket seg Svensson

Det var under Per Joar Hansen Svensson først ble bedt om å være back, etter at Cristian Gamboa ble solgt til West Bromwich og Premier League. Siden den gang har det bare gått én vei, mener Kåre Ingebrigtsen.

— Han er en «100-prosenter», jobber knallhardt hver dag og er nøye med det han gjør. Da er det ikke noen overraskelse at Jonas blir god, sier han.

- Rosenborg solgte noen spillere i vinter. Tror du at du får beholde alle i gjennom sommeren?

— Det er vanskelig å være Rosenborg-trener og spå. Men det er sjokkerende om ingen har lagt merke til Jonas, svarer Ingebrigtsen.

Les også

Solskjær: - Vi må innrømme at Odd var bedre enn oss

Drømmer om Mesterligaen

Svensson har tidligere poengtert at det naturligvis er et mål for ham å dra utenfor landets grenser for å leve av å spille fotball. Det har ikke endret seg nå.

— Det er vel folk som ser hver kamp, og gode prestasjoner blir lagt merke til. Jeg har det som et mål, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på konstant. Alle fotballspillere vil spille i utlandet, og om det dukker opp noe kan det være noe, det, sier han.

Men foreløpig hevder han at han ikke har hørt om noen konkret interesse.

— Jeg bare kjører på og gjør min greie. Om noen blir imponert, er det fint. Men det er ikke sånn at jeg vet hvem som sitter på tribunen.

Dessuten skal Rosenborg ut i mesterligakvalik i sommer. Der ligger muligheten til et annen av Svenssons mål.

— Det er en stor guttedrøm å kunne oppleve Mesterligaen på Lerkendal. Det hadde vært sinnssykt kult, sier han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk