Norge klare for kvartfinale etter thriller: – Det betyr alt

TOKYO/OSLO (VG) (Norge – Frankrike 32–29) De sto i fare for å bli slått ut av OL. Men Sander Sagosen og håndballgutta slo tilbake og sikret kvartfinaleplassen før det tok fyr mellom Sagosen og franskmennene.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Norge møter Danmark i kvartfinalen.

– Det er deilig da. Vi er bedre i å slå nedenfra enn å ha favorittstempelet. Vi må spille uten å tenke konsekvenser, sier Sagosen etter seieren og gruppevinneren.

Norge hadde kniven på strupen for å avansere fra gruppespillet i OL. Frankrike hadde vunnet alle sine fire kamper og var allerede klare for kvartfinalen.

Håndballgutta vant en tøff kamp og rett før sluttsignalet smalt det mellom Sagosen og de franske spillerne. Sagosen måtte hentes bort av Harald Reinkind. Han ble revet ned i det aller siste angrepet, deiset i bakken i høy fart og endte med å knuffe med flere franske spillere.

Les også

Folkebørsen: Det store gjennombruddet

– Det var vel ikke overraskende at han var involvert. Jeg så ikke hva som skjedde. Men det er mye adrenalin, sier landslagssjef Christian Berge etter at avansementet er sikret.

– Det betyr alt, sier strekspiller Petter Øverby til VG.

– Vi hadde satt oss selv under press. Det er aldri deilig å gå inn i sånne kamper med et sånt press, men vi leverte da det gjaldt som mest, sier kaptein Bjarte Myrhol til VG etter sin klart beste OL-kamp. 39-åringen satte fire scoringer.

– Jeg synes vi fremstår på en helt annen måte enn vi har gjort tidligere i mesterskapet, sier Sander Sagosen til VG. han tok et voldsomt skuddansvar, scoret syv mål, serverte 13 målgivende, men lykkes slettes ikke med alt.

Skadet

Christian O’Sullivan løftet Norge i kampen, men måtte ut med en håndskade. Han er sendt til røntgen. Fysioterapeut Harald Markussen sier han fikk det ytterste leddet på tommelen ut av ledd og slet med å få den tilbake.

– Er det skjelettskade i tillegg er det mer alvorlig og tar lengre tid, sier Markussen til VG.

– Hvordan er muligheten for at han spiller mer i OL?

– Hvis det ikke er skjelettskade er det en mulighet. Den konklusjonen tar vi ikke før vi har alle kortene på bordet, sier Markussen.

Også Magnus Abelvik Rød måtte ut med skade etter å ha bli slått i kjeven, ifølge Markussen trolig kun en slagskade. Men Magnus Fredriksen og Harald Reinkind kom inn og ga tunge bidrag til seieren med godt angrepsspill mot slutten.

– Det var moro. Jeg har vært noen måneder i Bundesliga nå. De har gjort meg mye bedre. Nivået på landslaget er ikke lenger så mye høyere og fysikken er blitt bedre, sier Fredriksen som dro til tyske Wetzlar fra Elverum for ett år siden.

Fartsfylt

Lagene fulgte hverandre tett i en fartsfylt åpning, og det skilte bare ett mål før Sagosen banket Norge opp i 11–9 etter snaue 20 minutter. Kevin Gulliksen økte til tremålsledelse like etterpå.

Høyrekanten bommet som Sander Sagosen og Magnus Jøndal på straffekast, men satte ellers alle sine fem skudd i kampen.

– Det er deilig å ta vare på muligheten i en situasjon hvor vi må prestere, sier 24-åringen fra Oslo som i garderoben rett før matchen fikk beskjed om at han fikk sjansen på bekostning av visekapteinen med 146 landskamper.

Norge ble nummer fire i gruppen etter at Tyskland slo Brasil i deres siste kamp. Det betyr at Norge tirsdag møter vinneren av den andre puljen, som ble Danmark tross tap for Sverige i siste gruppespills kamp.

Dette er de tre andre kvartfinalene tirsdag, kamptider ikke klare: Frankrike – Bahrain, Egypt – Tyskland og Spania – Sverige.

Publisert: