Sagosen får klar beskjed: Dette må vekk i skjebnekampen

TOKYO (VG) I verste fall kan Norge bli slått ut av OL søndag. Christian Berge gir klar beskjed om hva han vil Sander Sagosen skal gjøre minst mulig mot formsterke Frankrike.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Den første prioriteringen er å få vekk stussen i angrepsspillet vårt, slår landslagssjef fast. Berge legger ikke ned noe forbud mot å slå ballen i gulvet. Men han vil ha slutt på den norske «sirupshåndballen» som ga Tyskland et initiativ de aldri ga fra seg fredag kveld.

Etter 17 minutter sto det 8–3 til tyskerne. Til slutt vant de 28–23.

– Det var tregt, seigt og nølende. Det handler om gi f ... Bare gå for det. Ett hundre prosent, sier han bestemt mens varmen trykker i Olympic Village et halvt døgn etter det vonde tapet.

Sander Sagosen så ut til å stå til knes i den seige sirupen Berge beskriver. Han startet tamt, tregt og med tre strake bomskudd etter ha kommet i for dårlig fart inn i skuddsituasjonene.

– Kan du love at det blir mindre stussing?

– Jeg skal prøve å gjøre mitt ytterste, svarer Sander Sagosen.

– Jeg vet at jeg stusser ballen for mye. Det sier Christian også.

– Du ser at tempoet synker i laget?

– Ja, men jeg gjør det jo ikke for å ta ned tempoet. Jeg gjør det for å forsøke å skape en god sjanse når spillet vårt er litt hakkete og urytmisk, forklarer han.

Les også

Stor irritasjon etter nytt OL-tap: – Jeg er skuffet og frustrert

Christian Berge er klar på at de fire første OL-kampene ikke har svart til forventningene. Søndag formiddag norsk tid avgjøres det om Norge kommer til kvartfinalen tross tap for både Tyskland og Spania.

Det enkleste er å slå Frankrike. Da er Norge videre. Men med et nytt tap blir det neglebiting. Brasil kan da snappe plassen i kampen ved å slå Tyskland. Oppgjøret spilles etter Norge-Frankrike i OL-arenaen Yoyogi.

Med brasiliansk seier avgjøres det hele på innbyrdes målforskjell mellom de tre nasjonene. Den ser slik ut: Tyskland pluss 5 mål, Norge minus 2 mål, Brasil minus 3 mål.

Frankrike har fått tilbake sin ledestjerne Nikola Karabatic i OL. Christian Berge mener at det franske laget har vært like gode som Danmark i motsatt pulje.

– Vi kan sitte og se på Frankrike opp i mente. Men vi må adressere det vi selv gjør. Det handler om stuss av ball og lite fart inn i duellene og når vi kommer til de gode sjansene så misser vi dem, gjentar han.

Norge leverte en av sine beste landskamper da Frankrike ble slått 28–26 i et kokende Trondheim Spektrum under fjorårets EM.

Berge kommer til å minne spillerne om den opplevelsen før skjebnekampen.

– Vi skal ta med oss prestasjonene fra den kampen og bygge selvtillit på det, sier han. Vinterens VM-åpning ga tap for Frankrike.

Les også

Sagosens straffefloke: – For dårlig rett og slett

Sander Sagosen hamret inn 10 mål på sin hjemmebane 12. januar i fjor. Det skapte eufori blant de 8932 man fikk klemt inn i arenaen nøyaktig to måneder før pandemien stengte ned Norge.

Nå skal Sander Sagosen & co. prøve å få tilbake EM-stemningen i laget foran null tilskuere i et sterilt OL på motsatt side av jorden.

– Jeg håper virkelig at vi kan klare heve oss og gjenskape den kampen. Det er en av de morsomste kampene jeg har spilt, sier han.

– Det er vanskelig å gjenskape Trøndelag i Tokyo. Men vi må prøve. det handler om å skape den samme stemningen i laget. I perioder har vi vært flinke på det. I perioder har vi ikke klart det, slår han fast.

Publisert: