Kristiansund-helten fant Jesus: – Denne verdenen er så stygg og kvalm

VALLE (VG) Kristiansund-keeper Sean McDermott (27) var helten bak lagets første seier for sesongen. Etterpå åpnet han seg om sin nyfunne kristne tro.

 • Arilas Berg Ould-Saada, VG
 • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Han stoppet både Vidar Örn Kjartansson og Aron Dønnum med feberredninger i åpent spill, og han reddet straffesparket til sistnevnte og bidro til å avverge returen i det som endte med 2–1-seier til Kristiansund.

Etter sesongens første KBK-opptur, og attpåtil banens beste-pris, fant McDermott det passende å fortelle hvorfor livet hans har endret seg totalt det siste halvannet året.

I dette intervjuet med VG avslører McDermott at han har slitt med psykiske problemer, og hvordan det å oppdage troen på Gud har hjulpet ham med å snu absolutt alt.

– Det skjedde for omtrent 18 måneder siden. Det forandret livet mitt. Det hjalp meg psykisk og alt. Jeg setter Jesus først i absolutt alt jeg gjør. Jeg har aldri sett meg tilbake siden og aldri følt meg bedre, sier nyfrelste McDermott, som ikke var i tvil om hvem som har æren for søndagens superkamp:

– Jeg lener meg 100 prosent på Jesus og jeg takker bare Gud for at det gikk som det gikk.

– Hvordan kom du frem til dette?

– Denne verdenen er så stygg og kvalm at jeg ikke er mentalt sterkt nok til å gjøre dette selv. Jeg lener meg 100 prosent på Jesus og da blir jeg sterkere enn om jeg står alene.

– Hva legger du i at denne verdenen er stygg og kvalm?

– Det er jo bare se rundt oss. Det er masse fine folk, mange som gjør gode ting, men det er samtidig en stygg verden. Det er ikke vanskelig å se, sier McDermott, som knipser i fingrene når han skal forklare hvordan troen fjernet hans indre demoner:

– Jeg slet litt psykisk. På en magisk måte så forsvant det. Etter det har jeg lent meg 100 prosent på ham. Jeg har det bra. I gode og dårlige tider er han alltid med meg. Han har fred med meg og derfor setter jeg Gud først i fotballen også.

– På hvilken måte slet du psykisk?

Jeg hadde det litt dårlig med meg selv. Jeg fikk nok. Jeg sa «Jesus, jeg overgir meg til deg». Da skjedde det noe helt uforklarlig. Det strømmet fred opp i kroppen. Da ga jeg meg til ham. Det jeg slet med, forsvant helt. Det var helt uforklarlig og magisk, sier KBK-keeperen før han runder av med en oppfordring:

– Jeg vil anbefale alle å prøve det selv. Siden da har jeg aldri hatt det bedre i livet. Derfor jeg setter ham først og takker Gud. Han er med meg uansett.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Kristiansund BK
 3. Jesus
 4. Fotball

Les mer om dette temaet

 1. Dønnum til Fagermo: – Hold kjeften din!

 2. – Det er litt svakhet i Olsenbanden. Det er det ikke hos oss

BT anbefaler

– Det vil ta tid før trafikken går som normalt

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN