Klopp og Solskjær hoderystende til Brasil-bråket: – En farse

Liverpool-manager Jürgen Klopp (54) og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (48) fikk først lørdag beskjed om at de kan bruke sine brasilianske nøkkelspillere denne helgen.

IKKE FORNØYD: Hverken Jürgen Klopp (nå uten briller) eller Ole Gunnar Solskjær har særlig til overs for reglementet som skaper usikkerhet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det er en vanskelig, vanskelig situasjon for alle. Landslag, spillere, klubber. Det har vært en farse, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

– Vi må forberede oss uten Fred, men krysser fingrene for at han på et eller annet vis kan brukes, la han til.

Natt til lørdag kom imidlertid rapportene om at de problemet var løst, noe som ble bekreftet av FIFA lørdag formiddag.

VG+ Sport: Alle Premier League-overgangene – gi din vurdering

Manchester United var ikke den klubben som så ut til å bli hardest rammet av konflikten.

Det er Brasils fotballforbund som har klaget til FIFA etter at blant annet spillerne fra Manchester United og Liverpool på grunn av coronasituasjonen ikke fikk reise for å spille i de tre nylig arrangerte VM-kvalifiseringskampene fordi det er såkalt «røde» nasjoner.

Les også

Solskjær om Ronaldo: – Han kommer definitivt på banen

Før kontrabeskjeden kom fra FIFA, lå det an til at spillerne ville være utestengt fra klubblaget frem til 14. september, og dermed gå glipp av helgens kamper.

Liverpool mangler uansett Roberto Firmino, som er skadet. Men Klopp fryktet at han ikke kunne bruke keeper Alisson og midtbanesjef Fabinho.

VG+ SportDette mener ekspertene kan forventes av Ronaldo

– Brasil vant alle sine tre kamper, men klager likevel. Det er en veldig vanskelig situasjon, for klubbene og for spillerne spesielt. Bare så det er klart, de ville spille, og klubben ville slippe spillerne. Men det var ikke mulig på grunn av pandemien, sa Klopp som også hold pressekonferanse på LFCTV og VG + Sport tidligere i dag.

Thiago Silva fra Chelsea, Ederson og Gabriel Jesus fra Manchester City og Raphinha fra Leeds risikerte også å ikke kunne spille helgens kamper.

Klopp mener at den betente og vanskelige saken er enda et resultat av problematikken med at de beste spillerne trekkes til alle kanter og at interessene mellom klubb og landslag fører til store konflikter.

– Det finnes ingen annen fysisk sport i verden som har en så nådeløs kalender. Vi vet hvorfor det skjer, og uansett hva folk sier så handler det om penger. Noen må snart forstå at uten spillerne går det ikke i lengden, sa Klopp.

Han gliste oppgitt og pratet om at det nå diskuteres om det skal være VM-sluttspill hvert andre år.

– Da blir det en stor landslagsturnering hvert eneste år. De beste spillerne vil ha bare tre uker ferie hvert år. At de tjener store penger er ikke et argument, de har uansett bare én kropp de kan bruke. Det kan ikke være sånn, sa Klopp som også kom med en tørr bemerkning.

– Noen må se på helheten og finne en løsning for fotballen. Men jeg er 54 år nå, og tviler på at jeg lever når det skjer.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk