Feil spiller utvist i Tromsø: – Det er helt vilt

(Tromsø – Sarpsborg 08 0–2) Sarpsborg 08 vant for første gang i Eliteserien siden oktober i fjor, i en kamp som vil huskes best for en utvisning tidlig i den første omgangen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Han viser jo ut feil mann. Det er jeg som skal ha kort, hvis det er noe, sier Antonsen til Discovery+ i pausen.

– Du sier her og nå at feil spiller blir utvist?

– Ja, bekrefter Antonsen.

Det var spilt drøyt ti minutter i kampen mellom Tromsø og Sarpsborg 08 da dommer Grøtta viste ut feil spiller. Kent-Are Antonsen rev ned Ibrahima Koné i feltet og det ble dømt straffe til bortelaget. Men det røde kortet? Det ble vist til Anders Jenssen.

– Der svikter jeg og teamet mitt og det er utrolig kjedelig å ikke få med seg hvem som lager straffen. Nå må vi hjem og drøfte hva vi kunne gjort annerledes, sier dommeren til iTromsø.

Jenssen selv sier følgende om situasjonen til samme avis.

– Jeg gjør dommeren veldig oppmerksom på at jeg mener at det er helt feil, men jeg drar ikke noen spillere under bussen og peker ut noen andre. Det ville jeg aldri ha gjort. Men det er klart at jeg protesterer høylytt og opptil flere ganger, men det er vanskelig når dommeren ikke ønsker å lytte til det, sier Jenssen til iTromsø.

I Discoverys fotballstudio ble det reagert kraftig da feilen ble oppdaget.

– Dommeren gjør riktig, men dommeren velger feil spiller, utbryter Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson når reprisen blir vist.

Svensken er klar på at det var en «idiotisk» vurdering av Antonsen å rive ned Koné, men hadde heller ikke noe godt svar da programleder Carsten Skjelbreid spurte om hvordan det kunne ha seg at feil spiller ble utvist.

– Det er helt vilt, sier Jonsson.

Tromsø-trener Gaute Helstrup sier i et intervju med Discovery+ etter kampen at de fikk med seg feilen. I etterkant av kampen varsler de til iTromsø at de kommer til å legge inn protest mot avgjørelsen.

– Vi håper vi kan unngå karantene på den, det ville ha blitt veldig, veldig dumt. Jeg regner med at det er en selvfølge at vi ikke skal få en mann i karantene som ikke har gjort noe feil, sier han.

I studiosendingen var også Eline Torneus, som mener Jenssen virkelig viser seg som en lagsspiller.

– Han velger å gå av banen uten å si noe. Kent Are Antonsen er kanskje den viktigste spilleren ute på banen. Snakk om lagspiller, sier hun.

Koné scoret selv på straffen og Jonathan Lindseth la på til 2–0 etter 24 minutter. Sarpsborg 08 kontrollerte resten av kampen og tok sin første seier i Eliteserien siden 3. oktober i fjor.

– Det begynner å bli en stund siden vi vant seriekamp nå, så det var deilig, sier Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen til Discovery+.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk