Toppscorer Ohi senket gamleklubben

(Molde - Stabæk 2–1) Ohi Omoijuanfo har vært brennhet i de første serierundene, og står nå med ni nettkjenninger på like mange kamper.

 • Daniel Nerli Gussiås, VG
Publisert Publisert

Den tidligere Stabæk-spissen ble dagens mann på Aker stadion. To raske scoringer i førsteomgang sørget for at Molde klatret til tabelltopp, samtidig som Omoijuanfo selv rykket fra Rosenborgs Kristoffer Zachariassen på toppscorerlisten.

– Jeg er i en god flyt nå. Jeg håper det fortsetter. Jeg må være i sonen hvor man scorer mål. Da finner lagkameratene mine meg, sa Ohi Omoijuanfo i pauseintervjuet.

Omoijuanfos kontrakt med romsdalsklubben går ut ved årsskiftet. Etter kampen fikk han spørsmål om egen fremtid.

– Jeg har ikke tenkt noe på det. Agenten min tar seg av slikt. Om jeg skal fortsette som dette må jeg fokusere på det jeg kan gjøre noe med på fotballbanen, sa 27-åringen til Eurosport.

Molde hadde stort sett kontroll mot Stabæk, men etter reduseringen til Kosuke Kinoshita ble det spenning på Aker stadion. MFK-trener Erling Moe mener det var unødvendig at hjemmelaget ikke klarte å avgjøre kampen før.

– Det er ofte slik fotballkamper er når man ikke er dyktig nok til å omsette sjansene. Men jeg er veldig godt fornøyd med store deler av kampen, sa Moe til Eurosport.

Gjestene sto imot i 15 minutter på Aker stadion. Det var helt til Omoijuanfo sa takk for sist og sendte vertene foran med en lekker avslutning ned i det lengste hjørnet. Bare fem minutter etter kunne samme mann doble ledelsen, etter et lekkert fremspill av Eirik Ulland Andersen.

Molde fortsatte å gjøre omtrent som de ville. I tur og orden hadde Ola Brynhildsen, Emil Varhaugvik Breivik og Eirik Hestad hver sine store sjanser til å sette det tredje. Og det allerede før halvtimen var passert.

– Vi trenger mer brystkasse og karakter her. Molde er gode, oppsummerte Stabæk-trener Jan Jönsson etter første omgang.

Les også

Molde med overskudd på 99 millioner – fikk 11 millioner i kompensasjon

Stabæk så hakket hvassere ut de første minuttene etter sidebyttet, men de var fortsatt et godt stykke unna. Etter 54 minutter var Ola Brynhildsen - i likhet med Ohi - nære å straffe gamle lagkamerater. Kun metallet hindret 3–0.

Isteden svarte Stabæk. 65 minutter var spilt da Oliver Edvardsen fant Kosuke Kinoshita bak Molde-forsvaret. Han gjorde ingen feil alene Oliver Petersen, og dermed var det kamp igjen på Aker stadion.

Tre minutter senere sang ballen igjen i nettet, men Eirik Hestads nettkjenning ble korrekt annullert for offside.

Stabæk skapte et par farligheter mot tampen, men Molde hadde stort sett kontroll - selv om nervene nok spredde seg blant de 2000 fremmøtte helt på tampen. Men det holdt helt inn, og dermed topper MFK tabellen før Bodø/Glimt møter Vålerenga på Intility klokken 20.00.

Ohi Omoijuanfo noterte seg for sin åttende og niende scoring i 2021 mot Stabæk.

Midtstopper Simen Wangberg ble hentet fra Tromsø foran sesongen. Hittil har det blitt en seier på de første seks kampene. Wangberg var alt annet enn fornøyd med det som ble levert på Aker stadion, spesielt før pause.

– Vi er for feige. Vi skal prøve å være kompakt, men er alt annet enn det. Vi hevet oss i andreomgang, og tør mer. Vi hadde noen muligheter til å utligne. Hadde vi vært litt heldige i dag kunne vi fått med oss noe, sa Wangberg til Eurosport etter kampen.

Jan Jönsson etterlyste karakter i pausen. Andreomgangen var langt bedre fra gjestene, men det holdt ikke helt inn.
Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Stabæk Fotball
 4. Fotball
BT anbefaler

Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

Etter å ha huset tollere i 260 år, er Tollboden på Nordnes solgt og blir pusset opp. Dette er de nye eiernes planer for et av Bergens mest historiske bygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 2. – Det burde vært slik helt fra starten

 3. Det skulle bli et gedigent spahotell. Så raknet alt.

 4. Familien prøvde å få kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

 5. Én har åpent, den andre stengt. Dette er grunnen.

 6. Over 50.000 meldinger om mulige vaksine­bivirkninger. – Det tolkes i verste mening.