Juventus om Super League: – Begrensede muligheter for å gjennomføre

Åtte av tolv lag har bekreftet at de trekker seg fra Super League-samarbeidet. Juventus ser at det nå er vanskelig å gjennomføre prosjektet slik det var tenkt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Juventus, som fremdeles er overbevist om prosjektets gyldighet både sportslig, kommersielt og juridisk, erkjenner at det nå er begrensede muligheter for å fullføre dette prosjektet i den formen det var tenkt, skriver klubben i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det er etter at Atlético Madrid og Inter tidligere samme dag bekreftet at de ønsket å trekke seg fra prosjektet, mens AC Milan uttalte at de «måtte ta hensyn til stemmene til de som elsker denne fantastiske sporten» etter protestene som har kommet mot ligaprosjektet.

– Vi vil fortsette å jobbe hardt for å levere en levedyktig modell for fotballen, heter det i AC Milans pressemelding – uten at de bekrefter direkte at de trekker seg fra Super League.

Les også

Fotball-Europa jubler etter Super League-skred: – Eierne må bønnfalle om tilgivelse

Atlético skriver at spillergruppen og trenerne i klubben skal ha uttrykt at de er tilfreds med klubbens avgjørelse om å trekke seg «fordi sportslige meritter skal gå foran alle andre kriterier».

Kort tid etter den spanske klubbens uttalelse, møtte manager Diego Simeone mediene på en pressekonferanse før ligamøtet med Huesca.

– Jeg har sagt at jeg hadde tillit til klubbens beslutning fordi jeg visste at de kom til å ta den beste beslutningen for klubben, sa manageren.

Tirsdag kveld startet et skred av klubber som trakk seg fra Super League-samarbeidet da samtlige av de seks engelske klubbene trakk seg gjennom kvelden.

Det skjedde etter at blant annet Chelsea-fansen protesterte voldsomt utenfor Stamford Bridge før London-klubbens møte med Brighton:

Juventus-president Andrea Agnelli uttalte i et intervju med Reuters etter den engelske exiten at han så på det som vanskelig å gjennomføre prosjektet nå.

– Jeg er fremdeles overbevist om idéen i det prosjektet, sier Agnelli til Reuters og hevder det ville blitt laget den beste turneringen i verden.

– Men jeg må innrømme… Jeg mener, jeg tror ikke det prosjektet fremdeles er oppe og går, avslutter han.

I et intervju med El Chiringuito de Jugones mandag kveld sa Florentino Pérez, Real Madrid- og Super League-president, at de tolv klubbene hadde signert dokumentene og ikke kunne trekke seg.

Perez skulle etter planen gi et nytt intervju med en spansk radiokanal tirsdag kveld, men møtte ikke til avtalt tid.

Publisert: