Anders Aukland (48) gikk 700 kilometer på ski

Lørdag morgen la Anders Aukland (48)ut på tur sammen med Joar Thele og Simen Østensen. Først etter å ha gått 700 kilometer stoppet langløpsspesialisten – sent søndag kveld.

BRØDREPAR: Jørgen (t.v.) og Anders Aukland søndag kveld. Anders kastet i seg sjokomelk og en kokosbolle 35 kilometer før slutt.
 • Simon Zetlitz Nessler, VG
 • Fredrik Tombra, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– 700 kilometer og 500 meter, korrigerer Anders Aukland smilende, etter skituren som varte nærmere 41 timer.

Han opplyser at de åpnet med rundt 42 mil på de første 24 timene. Deretter ble det tyngre, blant annet fordi det snødde tett. De siste ti milene måtte han gi ekstra gass.

– Det var tungt, men jeg måtte gjennomføre. Vi gikk også til inntekt for stiftelsen «Right to Play», noe som ga litt ekstra motivasjon.

Til sammen ble det samlet inn 1,1 millioner til til inntekt for organisasjonen som bruker lek som metode for å beskytte, utdanne og styrke barn i utviklingsland.

– Vi har hatt en kjempefin helg med mange skiløpere som har gått langt. Det har vært utrolig bra støtte og flere som har heiet på oss, sier Aukland – og roser innsatsen fra langløpslaget Team Ragde Eiendom.

Turen er en klar forbedring av rekordene som ble satt rundt samme tid i fjor. Den gang gikk Aukland sammen med broren Jørgen Aukland og Thele 516 kilometer på snaut 32 timer, en rekord som kun dager senere ble slått av Henrik Sollie, som gikk 528 kilometer på 32 timer.

PÅ TUR: Anders Aukland (til venstre) under helgens rekordtur.
Les også

Eirik (28) gikk 476 km på ski på ett døgn

Nå er rekorden tilbake hos Aukland, som klokken seks lørdag morgen startet på rekordforsøket oppe ved Myllavannet i Nordmarka. Simen Østensen (36) ga seg etter å ha passert 550 kilometer, mens Joar Thele (27) var med til 610 kilometer var passert.

48 år gamle Anders Aukland holdt det altså gående helt til han hadde gått 700 kilometer på langrennsski etter rundt 41 timer ute på tur.

Samtidig denne helgen har også Eirik Asdøl (28) notert seg for en rekord. Åsdøl satt seg som mål å gå så langt han klarte i løpet av 24 timer. Finske Hans Mäenpää skal ha hatt den forrige rekorden i løpet av 24 timer skigåing med 472 km - en rekord Åsdøl forbedret til 476 kilometer.

SLITEN: Joar Thele etter ha gått 610 kilometer på ski.

– Aukland-gutta er fantastiske skiløpere, men vi tenker at hvis man skal ta det fra søndagstur til racing, så må man gjøre det i et format som gjør at ikke «Tore fra Toten», som bare kan gå veldig lenge på ski, kan slå den rekorden. Det må være et tidskrav her, meldte Åsdøls kamerat, Petter Reistad etter rekordturen.

Jørgen Aukland, som fulgte bror Anders underveis i helgens andre rekordforsøk, svarte med et lite stikk tilbake til Åsdølds rekord.

– Jeg skjønner meldingen. Han som hadde rekorden (Hans Mäenpää) hans har jo staket, mens han (Eirik) kommer og skøyter. Det er litt artig at han bruker en annen stilart, så det er en melding tilbake da, sa Jørgen Aukland til VG i 15-tiden søndag.

Anders Aukland ønsker ikke å kommentere uttalelsene, men han inviterer «Tore fra Toten» til å gjøre et forsøk.

Publisert
 1. Langrenn
 2. Vintersport
 3. Joar Thele
 4. Anders Aukland
 5. Simen Østensen
BT anbefaler

TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

Eirik Furuseth opplevde meldingene som truende og trakasserende.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. «Kaos-slagsmål» på Festplassen og Torg­all­menningen

 2. – Veien har på rekordtid blitt den største campingplassen i Bergen

 3. Trafikkuhell på E39 i Masfjorden. Flere tunneler stengt.

 4. Russiske fiskere avhørt etter to kabelbrudd. Begge sakene henlagt.

 5. 20 år gammal vart han kalla eit «statsministeremne». Så vart det stille rundt Pål.

 6. Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen