På ett år har TIL-keeperen klatret fra helt sist til helt først på VG-børsen

Målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn har gått opp 365 plasser fra 2015 til 2016 på landets viktigste spillerbørs.

Publisert Publisert

FORNØYD: Gudmund Taksdal Kongshavn, her etter trening på Alfheim fredag, har stor grunn til å glise for tiden. Foto: Rune Robertsen

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

ALFHEIM (iTromsø): Foran den femte serierunden er TILs rekke på snart fem hele obligatoriske kamper – fire i serien og en i cupen — uten baklengsmål en snakkis i Fotball-Norge.

Ikke siden det første minuttet i serieåpningen mot Molde 13. mars har Gutan sett ballen gå i eget nett. Det er over en måned siden.

Sentralt i den foreløpige defensive suksessen har målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn vært. Han har spilt samtlige 450 minutter i 2016, og har holdt nullen i de 449 siste av disse. Det er en helt annen statistikk enn den Kongshavn hadde i 2015 for Gutan.

Da startet han tre kamper for TIL, og i den tredje mot Bodø/Glimt, ble han byttet ut etter bare et drøyt kvarter med skade. En skade han var ute resten av sesongen med.

Fikk sms fra pappa

Oppturen siden i fjor er derfor godt synlig, og det spesielt på VG-børsen. Etter fire serierunder er Kongshavn på delt førsteplass med 6 av 10 børspoeng i snitt.

Tallene står i sterk motsetning til i fjor. Da var Kongshavn desidert sist av de 366 spillerne som er registert med børspoeng i eliteserien.

En spiller må ha spilt minst 30 minutter av en kamp for å bli registrert. Kongshavn hadde i oppgjørene mot Mjøndalen og Vålerenga ni baklengs, og to i snitt. De over på børsen fra 2015 har til sammenligning tre i snitt per kamp.

— Pappa sendte meg sms om denne statistikken. Når det gjelder børsen er det mest de utenom spillerne som bryr seg om den. Jeg er dog ikke helt uenig i at denne sesongen har vært bedre enn i fjor, sier Kongshavn til iTromsø.

Tar man med treningskampene har Kongshavn bortsett fra målet mot Molde ikke sluppet inn mål siden treningskampen mot Hammarby i Stockholm i februar.

— Jeg har et godt lag foran meg, men det er ganske sjukt å holde nullen så lenge, erkjenner Kongshavn.

Møter gamle venner

Søndagens kamp blir dessuten spesiell på en annen måte for målvakten. Han spilte i Vålerenga i 2012, 2013 og 2014. — Det blir gøy. Jeg har ikke spilt på Ullevaal stadion siden jeg dro derfra. Forholdet mitt til Vålerenga er slik at jeg fortsatt er gode venner med mange av dem i dag. Jeg kjenner Simon Larsen, Herman Stengel og Christian Grindheim godt fra tidligere, sier Kongshavn til iTromsø.

Kongshavn tror Vålerenga og gammeltrener Kjetil Rekdal merker presset etter fire tap på fire kamper.

— Jeg tror omgivelsene forventer at de skal vinne mot oss. Men internt tror jeg de vet at det ikke blir så enkelt, sier Kongshavn.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering