Petter Thoresen slutter i Oilers - blir ny landslagssjef

Petter Thoresen overtar som ny landslagstrener i ishockey etter neste års verdensmesterskap.

Petter Thoresen (t.h.) signerer her avtalen om at han blir ny landslagstrener i ishockey fra sommeren 2016 på en pressekonferanse arrangert av Norges Ishockeyforbund på Toppidrettssenteret i Oslo fredag ettermiddag. Foto: NTB scanpix

  • Espen Hansen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

TOPPIDRETTSSENTERET: Det ble klart på en pressekonferanse fredag formiddag. Roy Johansen gir seg dermed etter 15 år ved roret etter neste års VM-sluttspill i Russland.

– Jeg har vært en del av norsk ishockey siden jeg var en guttunge. Hjertet mitt slo ekstra fort da jeg fikk tilbudet om å lede landslaget. Jeg kan like godt hoppe i det med OL-kvalet, vi skal forberede oss så godt vi kan, sier Petter Thoresen på pressekonferansen.

Ottar Eide (t.v.) ønsker Petter Thoresen velkommen som ny landslagstrener. Foto: NTB scanpix

Generalsekretær Ottar Eide forteller at den nåværende Oilers-treneren starter i landslagsjobben 1. juni.– Det har vært en lang prosess der Petter Thoresen har vært høyt på listen hele tiden. Han vertar 1. juni slik at OL-kvaliken i september blir hans første oppgave.

Petter Thoresen har de siste årene trent Stavanger Oilers. I sin aktive karriere spilte han 96 offisielle landskamper.

  • Oilers-sjefen takker Thoresen: — En fin måte å runde av på

Roy Johansen ble ansatt i 2001 etter at Norge under ledelse av Leif Boork hadde rykket ned fra det øverste nivået. Under VM i Tyskland i 2001 hentet Boork inn Petter Thoresen for å coache under kampene.

Thoresen skal lede Norge i OL-kvalik

Johansen klarte å få Norge opp igjen til A-VM på det fjerde forsøket. Siden comebacket på øverste nivå under VM i Latvia i 2006 har Norge holdt seg blant verdens beste ishockeynasjoner. Han har ledet Norge til tre kvartfinaler i VM og har sørget for at Norge har vært med i de to siste olympiske lekene (2010 og 2014).

Kvalifiseringen til neste OL skulle egentlig gått i februar 2017, men er blitt flyttet til september 2016 slik at de nasjonene med NHL-spillere skal få med sine beste i OL-kvaliken. Det betyr at Mats Zuccarello og Andreas Martinsen kan være med i de viktige kampene.

GIR SEG ETTER VM: Nåværende landslagssjef Roy Johansen. Foto: NTB scanpix

I OL-kvaliken blir Norges motstander Frankrike, Kasakhstan samt et land fra den førolympiske kvalifiseringen som går i februar 2016. Kasakhstan har for tiden ingen i NHL mens Frankrike har to: Antoine Roussel (Callas Stars) og Pierre-Edouard Bellemare.

Intense diskusjoner om trener i OL-kvaliken

Det er Norge som skal arrangere sin pulje av OL-kvalifiseringen. De siste landskampene er stort sett spilt i DNB Arena i Stavanger, men der er det oljemesse som ikke avsluttes før 1. september.

Jordal Amfi skal rives etter romjulen neste år, og det kunne kanskje et verdig farvel med den gamle OL-arenaen fra 1952? Med Mats Zuccarello på laget kunne det fort bli fulle hus der.

Aftenposten vet at det har vært intense diskusjoner om hvem som skulle lede Norge under OL-kvaliken. Roy Johansens kontrakt går ut etter VM, og det har ligget i kortene at det er på tide å få inn et nytt ansikt.

Samtidig er Johansen én av i hvert fall to gode kandidater til å overta som Vålerenga-trener neste sesong når Espen Knutsen går til jobben som sportslig leder. Den andre er Sjur Robert Nilsen.

Å overta etter VM i mai, men før OL-kvaliken i september er kanskje ingen ønskedrøm sett med både landslagets og den eventuelt nye trenerens øyne.

Publisert
  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Norge med etterlengtet seier over Danmark

  2. Norges nye NHL-proff hylles som et fysisk praktesemplar

  3. Oilers-nedturen fortsetter: - Dette er bare flaut

  4. Landskampene som ingen bryr seg om

BT anbefaler

Advokatfirma har fått over 30 klienter. – Flere av historiene er hjerteskjærende.

– Dette er ikke et Bergen fengsel-problem lenger, men et nasjonalt problem, sier advokat. Nå varsler hun sak mot staten.

LES SAKEN