Start vurderer å hente Opdal

<p><strong>KRISTIANSAND/BERGEN</strong> <strong>(<a href="www.fvn.no">fvn.no</a>):</strong> Keeperkrise i Start – Mjelde vurderer å hente sin gamle elev.</p>

FotballTippeligaen25. April 2011Brann stadionBrann - Molde 1 - 3Håkon Opdal , Brann måtte se på at hans keeper kolega tok plass i buret i dagFoto: Astrid M. Nordhaug
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Start sliter tungt på keeperplass før møtet med HamKam søndag. Løsningen kan bli å hente Brann og landslagets tidligere førstekeeper, Håkon Opdal.

For med Alexander Lund Hansen ute med skade i hoften, og Johnny Kristiansen ute etter smellen han fikk i duell med Øyvind Hoås i Sarpsborg i 4-4-festen i serieåpningen mandag, er Start helt nede på stålet hva keepere angår.

De har unggutten Michael Crowe i bakhånd, men Mons Ivar Mjelde skal etter det Fædrelandsvennen vet ønske å hente Håkon Opdal til Sør Arena.

— Jeg har snakket med noen i Start, ja. Men jeg ingen kommentar utover det. Jeg er i Danmark og trener med en klubb her nå , sier Håkon Opdal til Fædrelandsvennen.

Er i Danmark

Opdal trener med SønderjyskE i Danmark, men er ikke avvisende til å fortsette karrieren i Norge, selv om han helst ønsker seg utenlands.

— Jeg har sagt før at jeg ønsker å prøve noe nytt, en ny liga. Det frister å spille i utlandet, så får vi bare se hva som lar seg gjøre. Det er en vanskelig tid, og man kan ikke velge og vrake. Men eliteserien og 1. divisjon er veldig likt, sier Opdal.

29 år gamle Opdal ble landslagskeeper mens han spilte under Mjelde i Brann, så de to kjenner hverandre godt. Han ble tidlig i fjor danket ut som førstevalg mellom stengene på Brann Stadion, plassen tok Piotr Leciejewski, og Opdal forlot Brann etter at kontrakten gikk ut etter forrige sesong. Klubben bestemte tidligere på høsten at de ikke ville tilby Opdal ny kontrakt.

Om å eventuelt skulle samarbeide med Mjelde igjen og gjøre sørlending av seg, sier Opdal dette:

— Samarbeidet med Mjelde fungerte bra, sier Opdal.

- Så du vil ikke utelukke muligheten for å samarbeide med ham igjen?

— Nei det vil jeg ikke. Det var mye som fungerte godt i den perioden, og Mons var en del av pakken, sier Opdal.

Mjelde: - Ingen kommentar

Mjelde bekrefter at Start nå ser på eksterne løsninger for å komme seg ut av keeperknipen de har havnet i:

— Hvis verken første- eller andrekeeperen kan stå mot HamKam, må vi hente inn en ny keeper, sier Mjelde.

- Har dere vært i kontakt med Opdal?

— Det har jeg ingen kommentar til, men han er en av de aktuelle, sier Mjelde.

Og fortsetter:

— Vi ser på flere alternativer, og må kartlegge hvilke gode målvakter som er ledige på markedet, sier Start-treneren.

— Lån fram til sommerpausen kan være aktuelt.

Opdals agent, Stig Lillejord, skriver i en sms til Fædrelandsvennen at det neppe skjer noe med Opdal og Start.

— Det er ikke aktuelt nå, skriver Lillejord.

Skadestatus

Lund Hansen er ikke klar for spill. Han sliter med en lårhøne og trente før helgen i hockeybukse for å avlaste sine skadeutsatte hofter

— Alexander Lund Hansen må være i full trening torsdag om han skal kunne spille på søndag, sier Starts fysioterapeut Jørgen Rostrup.

Kristiansen fikk seg en trøkk i kjeven mot Sarpsborg, og er uaktuell søndag.

— Kristiansen fikk mer smerter utover kvelden i går, og er på legesjekk i dag. Vi får svar senere, men frykter at kjevebeinet er brukket. Han er uansett uaktuell til kampen søndag.

Michael Crowe (16) satt på benken i oppgjøret mot Sarpsborg 08 i helgen, og blir regnet som et stort keeper-talent. Likevel kommer debuten for Starts A-lag neppe mot HamKam.

— Han har akkurat fylt 16 år, og er et stort keepertalent, men det er ikke riktig av Start å sette en så ung og urutinert keeper i mål, sier Mjelde.

Publisert: