- Ja, vi kommer til EM

<p>Bjørn Helge Riise om Norges pangstart.</p>

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Egil Olsen er i ferd med å gjøre det igjen. Mirakelmannen. Professoren. Han har fått spillerne til å tro. Og han har fått landslaget til å begynne å vinne fotballkamper.

Nå styrer Norge mot sitt andre EM-sluttspill noensinne, og sitt første mesterskap på ti år.

— Det er en drømmeåpning , sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Vi har fått en maks åpning, og vi har gjort maks ut av det. Det har gitt laget en masse selvtillit og entusiasme. Det ser bra ut, men det er fortsatt en vei å gå , legger han til.

VIDEO: Carew: - Har begynt å tenke litt på EM

Nå snakker spillerne om EM

"Pole position"

Drillo har hele tiden sagt at med seier mot Kypros, skal det mye til for at Norge ikke blir nummer to i gruppa. Det standpunktet hadde også de fleste i går. Spillerne vet at det gjenstår mye hardt arbeid før man kan bestille billetter til mesterskapet i Polen og Ukraina.

— Men vi er i ”pole position”, og det skal vi ta med oss , sier John Arne Riise.

Lillebror Bjørn Helge drar den enda litt lengre.

- Vi har fått en veldig bra start , sier han.

Sur på seg selv

På spørsmål om han tror Norge kommer til EM, svarer han følgende;

- Ja, det tror jeg. Jeg har lyst å bare gå inn og vinne hver kamp , forklarer Riise, som ikke så veldig fornøyd ut da han ble byttet ut i går.

— Jeg var litt sur på meg selv. Jeg var frustrert og forbannet over at vi mistet så mye grepet i andreomgang. Kypros gjør litt andre taktiske grep, og endrer formasjonen sin, sier Riise.

Kypros styrte det som skjedde etter pause i går, og hadde flere gigantsjanser til å få utligningen sin. Norge på sin side skapte kun en målsjanse etter hvilen. Den kom da John Carew presset fram en god redning fra vertenes keeper på sitt saksespark etter 66 minutter.

VIDEO: Høydepunktene fra Kypros - Norge

Kypros — Norge: Høydepunkter

Publisert: