Nå starter sølvfesten

Slik var den perfekte avslutningen på Branns jubelsesong.

Jakob Orlov stanget inn 1-0.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

BRANN — SARPSBORG 08 2-1

Brann Stadion (BT): De var tippet i bunnen av eliteserien, men søndag sikret Brann sølvet.

12. minutt:

Alt lå til rette for en festkveld på Stadion søndag. Og det skulle ikke gå lang tid før partyet var i gang. Brann-spillerne var tydelig akkurat så tente som man kunne forvente, og skapte to store sjanser helt i starten. Først var det Kristoffer Barmen som nesten satte ballen i mål, så ble en avslutning fra Sivert Heltne Nilsen reddet på streken.

Men det var en scoring 1850 kilometer nord for Bergen som først fikk Store Stå til å juble. Tromsø gikk opp til 1-0, og det gikk et sus over Stadion. To minutter senere la TIL på til 2-0, brølet gjentok seg og ingen tenkte mer tanken på at sølvet kunne glippe.

18. minutt:

Omsider fikk Erik Huseklepp spille fra start igjen, i sin aller siste kamp for Brann. I kjent Huseklepp-stil bød han på fine dragninger utenfor sekstenmeteren på venstresiden. Sarpsborg-forsvarerne klarte ikke kom tett nok på vingen, som løftet ballen inn i feltet.

Innlegget kunne ikke vært mye bedre, ei heller avslutningen fra Jakob Orlov. Svensken steg opp over alle andre og headet ballen i hjørnet. En klassescoring.

43. minutt:

Så plutselig et stykke fotball på miniputtnivå på Stadion. Men ikke fra Branns side. For hjemmelaget gjorde mye riktig i denne situasjonen: Først ble Fredrik Haugen spilt perfekt fri, og dermed var en klassekontring i gang. Så gikk Haugen fra midten, men contringen ble tilsynelatende avverget av serpingene.

Men den gang ei. For her kom det med miniputtfotball inn i bildet. Sarpsborgs Sigurd Rosted hadde egentlig full kontroll, men presterte å klarere rett til Gili Rolantsson. Branns kantspiller fra Færøyene var iskald, tok seg den tiden han trengte, og plasserte ballen i lengste hjørne. 2-0 til Brann.

71. minutt:

Erik Huseklepp takket av på perfekt vis.

307 kamper. 68 mål. En drøss målgivende pasninger. Så var det slutt for Erik Huseklepp. Med sølvet sikret og en siste glimrende involvering takket han av bergenspublikumet. Hele Stadion sto, halve Stadion sang, da Huseklepp for siste gang tuslet av gresset.

Det ble en god avskjed etter en vanskelig sesong. En følelsesladet kveld for klubblegenden selv. En siste kveld med kameratene, en siste kveld med logoen over hjertet. Så nye utfordringer i Haugesund.

Fra hele Bergen til hele Bergens Erik: Takk for alt!

Sarpsborgs pussige redusering helt på slutten fikk ingenting å si.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk