Brann om Badji-forhandlinger: - Dette er en veldig vanskelig sak

Budet på Badji er lavt, men Brann forhandler likevel.

Soltvedt.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter det BT har grunn til å tro er tilbudet fra den ikke navngitte, utenlandske klubben på langt mindre enn en million euro — som i utgangspunktet er summen Brann ønsker seg for Badji. Brann har likevel valgt å forhandle med motparten. Dette er det flere årsaker til.

— Dette er en veldig vanskelig sak. Det må jeg si, kommenterer Branns vikarierende sportssjef Rune Soltvedt.

Grunnen til Stanghelle-mannens hjertesukk, er disse:

— Vi må tenke på flere ting: Kan han forsvare plassen for Senegal hvis han spiller i norsk 1. divisjon? Hva vil det ha å si med tanke på fremtidig salgspris? Samtidig må vi tenke på Afrikamesterskapet nå, er det smart å selge ham rett før eller kommer han til å storspille der?

Men det stopper ikke med disse to spørsmålene. Brann har flere hensyn å ta.

— Vi må også være en klubb som spillere kan spille for og vite at vi gir dem muligheten til å komme seg ut videre. Økonomien vår er et annet moment i det.

Lyspunktet er den svake norske kronen, som gir Brann vesentlige fordeler. Det har Brann selvsagt regnet på.

— Ja, vi får mer betalt enn vi ellers ville fått. Euroen har styrket seg i forhold til kronen, jeg tror vi snakker om rundt en krone mer per euro i løpet av det siste året. Jeg tror euroen nå står i 9,13. - Så det er euro det skal betales i?

— Hehe, det er jo det samme med andre valutaer. Men vi snakker om euro, ja, bekrefter Soltvedt.

Han ønsker fortsatt ikke å opplyse om hvilken klubb som vil kjøpe Badji. Brann har kommet med sitt forhandlingsutspill, og har ikke komplett avfeid det relativt beskjedne tilbudet:

— Vi har i alle fall kommet med noe vi anser som fornuftig. Dialogen pågår.

Publisert: