- Det er godt å kunne søke trøst i idretten

<p>Søndag startet Norway Cup opp for alvor. Tidligere LSK— og Aalesund-spiller Peter Werni tror fotballturneringen kan fungere som terapi for mange.</p>

  • Øyvind Tveter
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

EKEBERG (Aftenposten.no): Rammen rundt verdens største fotballturnering har i år blitt annerledes.

Etter forrige ukes terrorhandlinger i Oslo og på Utøya spiller alle med sørgebånd, og søndagens første kamper ble markert med et minutts stillhet. Dessuten er politiet godt synlige på Ekebergsletta.

Les også:

  • Det blir Norway Cup
  • Norway Cup: Hvem, Hva Hvor?

— Man merker at stemningen her er litt spesiell. Det er annerledes enn hva man er vant til. Jeg vil ikke si at det er dyster stemning, men det er ikke som det pleier å være , sier Peter Werni, som er trener for Rælingen fotballklubb.

- Har gledet meg lenge

Det var en stund usikkert på om Norway Cup skulle avholdes. Men etter tett dialog med politi og offentlige myndigheter ble det bestemt at arrangementet skulle fortsette som planlagt. Simen Nordengen (12) fra Romerike er glad turneringen ikke ble avlyst.

— Jeg har gledet meg til turneringen veldig lenge. Det er veldig trist det som har hendt, men nå må vi fokuserer på å spille fotball, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

Alle spillerne har på seg sørgebånd under turneringen. (FOTO: ØYVIND TVETER)

Var usikker først

Monica Haugegaard er mamma til en av spillerne på laget. Hun forteller at hun måtte tenke seg om to ganger før hun sendte sønnen til Ekebergsletta.

— Ut i fra det jeg har sett på TV så tenker man jo i de baner at man ikke burde ha sendt barnet sitt hit. Men jeg har blitt beroliget. Jeg synes det er viktig at turneringen blir gjennomført, sier Haugegaard.

(Artikkelen fortsetter)

— Man vet aldri hva som skjer i livet VIDEO: Ole Gunnar Solskjær og Freddy dos Santos om terrorangrepene

Fotball som terapi

Peter Werni forteller at han aldri hadde noen betenkeligheter med å ta med laget til Norway Cup, og at han hele tiden har vært sikker på at Ekebergsletta ville være et trygt og godt sted for barn å være.

Dessuten tror han at fotball kan fungere som terapi.

— Livet må tilbake til hverdagen. Jeg tror det er en god ting å søke trøst i idretten. Her opplever barna fellesskap og samhold.

Se video fra Norway Cup i vinduet øverst på siden.

Publisert
  1. Norway Cup

Les mer om dette temaet

  1. Grønt lys for Norway Cup

BT anbefaler

Hvem blir i Brann om de rykker ned? Les spillernes svar.

Les spillernes svar:

LES SAKEN