Pedersen tror Brann er gode nok til vinne cupen

Forrige gang Marcus Pedersen (25) vant cupen fikk han pokalen i posten. Nå vil han spille finale med Brann.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRYNE (bt.no): I den tredje cuprunden mot Bryne var Marcus Pedersen tilbake på scoringslisten igjen, for første gang siden oktober i fjor.

Korsbåndsskaden han pådro seg i Vestlandshallen i vinter må nok få mye av skylden for nettopp det, men det betyr likevel ikke at det gjorde godt endelig å høre lyden av nett i bevegelse igjen.

Men selv om han var glad for scoringen, var Pedersen mest opptatt av at han fortsatt har en del å gå på.

Jakter toppformen

Marcus Pedersen jubler for scoring sammen med Erdin Demir.

— Det var deilig å score, men først og fremst er det deilig å spille kamper igjen. Deilig å kjenne at jeg sliter litt. Jeg er fornøyd med å få et mål, men i toppform kunne jeg sikkert scoret tre-fire, sier han.At toppformen er et stykke unna ble stadig mer synlig etter hvert som sifrene på kampuret ble større. Da klokken bikket 60 minutter, sto Pedersen fremoverbøyd med hendene på knærne og pustet tungt.

— Det satt litt igjen etter forrige kamp. Jeg må bare prøve å spille så lenge jeg kan for å finne tilbake. Det er den eneste måten å gjøre det på, sier Pedersen, som håper toppformen snart er tilbake.

En Pedersen i toppform vil Brann trenge dersom Lars Arne Nilsen igjen skal nå langt i cupen med et 1. divisjonslag.

Tror Brann kan gå hele veien

Pedersen er en av få Brann-spillere som har vunnet cupen tidligere. Men da Strømsgodset løftet kongepokalen i 2010, hadde spissen dradd til Nederland for å prøve seg som utenlandsproff i Vitesse. Han spilte derfor verken semifinalen eller finalen, og fikk det synlige beviset på at han er cupmester i posten.

Han er derfor svært sugen på å få muligheten til å spille foran et feststemt Ullevaal.

— Selvfølgelig. Det er noe vi kan oppnå nå, for mange eliteserielag er allerede slått ut. Hvis vi bestemmer oss for å satse på det, så kan vi nå langt, sier Pedersen.

- Er Brann gode nok til å slå ut hvem som helst?

— Det er stor forskjell på Molde og Rosenborg og 1. divisjon, men ellers er ikke nivåforskjellen mellom eliteserien og 1. divisjon så veldig stor. Jeg tror vi kan slå ut veldig mange lag i eliteserien.

- Så med litt heldig trekning kan Brann vinne cupen?

— Ja.

Hans kollega Kenneth Udjus er litt mer konservativ i troen.

— Nå skal vi konsentrere oss om å ta en kamp av gangen. Vi vant i dag og skal gjøre alt vi kan for å vinne den neste, som forhåpentligvis går på Stadion, sier keeperen.

Publisert: