Nå trener Marcus Pedersen for fullt igjen

Marcus Pedersen sier skadeperioden har vært mentalt utfordrende. Nå kan han rekke neste kamp.

PÅ VEI TILBAKE: Brann-spiss Marcus Pedersen har hatt en tung start på fotballåret, men er snart klart til å spille kamp igjen. Kanskje er han med i Branns tropp mot Levanger om en drøy uke.
  • Bergens Tidende
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Han har klødd i fotballeggene den siste tiden, Marcus Pedersen. Brann-spissen har vært skadet siden han gikk inn i en duell på overivrig vis tidlig i vinter, i en treningskamp mot FK Fyllingsdalen. Det bakre korsbåndet røk.

Først nå er Pedersen tilbake i full trening. Det gleder både ham og treneren stort.

— Det har gått bra. Jeg har forsøkt å beholde litt kontroll og ta steg for steg, men nå er det bare pusten som ikke er helt på topp, sier Pedersen til BT etter en tøff tirsdagsøkt.

Tøff har også skadeperioden vært, ikke minst mentalt.

— Det er den mest langvarige skaden jeg har hatt siden jeg var 16, tror jeg. Jeg har måttet jobbe med meg selv, fordi tiden går så sakte når jeg ikke spiller fotball. Det er kjedelig å bare være i gymrommet, sier han.

Her hører du Ballspark som podcast!

Kan rekke neste kamp

Returen til full trening kommer på et beleilig tidspunkt, fordi Brann etter mange uker med tett kampprogram, har fått et pusterom. Først om en drøy uke er det kamp, borte mot lille Levanger.

Trener Rikard Norling har et håp om å kunne velge Pedersen til den kampen.

— Vi får se hvordan det går med ham disse dagene. Avgjørelsen om han blir med i troppen, blir nok ikke tatt før det nærmer seg veldig, sier Norling.

Brann-lege Knut Fjeldsgaard var tidligere tvilende til at Pedersen kunne bli kampklar allerede i mai. Nå er tonen en litt annen.

— Vi er positive på hans vegne, men må følge nøye med på hvordan han føler seg denne uken, sier Fjeldsgaard.

Spilleren selv synes det er for tidlig å konkludere.

— Dette var den første treningen der jeg har vært med på småbanespill. Jeg håper kneet reagerer som jeg vil det skal gjøre, sier han.

Ekstra nervøs

Som Pedersen nevner, er det kondisjonen det skorter mest på akkurat nå.

— Når man har vært ute i fire måneder, merker man det litt. Å spille fotball er annerledes enn å løpe rundt banen her, så jeg trenger litt tid før jeg er på topp.

- Hvordan har det vært å følge laget i sesongstarten, når ikke alt har gått på skinner?

— Jeg var jo med på nedturen i fjor, men det er enda verre å sitte på sidelinjen. Man har lyst å bidra og blir ekstra nervøs av å se på utenfra. Skal vi være med i toppen, må vi opp et nivå.

Også keeper Piotr Leciejewski er tilbake i full trening, men Kristoffer Barmen etter planen skal prøve seg mer og mer fremover. Han har slitt med nakken.

Publisert: