Ekstrem interesse for astmamøte i Trondheim

Kapasiteten sprengt i Granåsen før langrennsdebatt.

FULLSTAPPET: Trøndersk Skilaugs høstmøte i Granåsen trakk så mye folk at mange måtte ta til takke med ståplasser. På første rekke sitter de som skal delta i paneldebatten. Fra venstre Torbjørn Skogstad, Oddvar Brå, Inggard Lereim og Frode Estil. Foto: MORTEN ANTONSEN

  • Birger Løfaldli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

TRONDHEIM: Høstmøtet til Trøndersk Skilaug bruker hvert år å samle et stort publikum, men i kveld var tilstrømningen langt større enn det arrangøren hadde regnet med.

Astmadebatt

Møtet, som startet klokken 18.00 i kveld, avholdes i hoppbygget i Granåsen, og i god tid før start var samtlige stoler opptatt. Da møtet åpnet måtte mange langrennsinteresserte trøndere ta til takke med ståplasser.

Les også

Johaugs advokat tror skistjernen må vente til neste år for å få dom

Årsaken er at debatten, som etter planen starter i 19.30-tiden, tar for seg et brennhett tema som har fått navnet «Den norske astmapsyken». Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter skal lede debatten, hvor langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad, skilegendene Oddvar Brå og Frode Estil, samt mangeårig dopingjeger Inggard Lereim sitter i panelet.

Før astmadebatten i Granåsen fikk publikum oppleve en samtale mellom Anders Bardal og Alexander Stöckl. Foto: MORTEN ANTONSEN

Programmet kom på plass før den positive dopingtesten til Therese Johaug ble kjent. De siste dagene har det kommet frem ytterligere informasjon rundt astmamedisin-bruken til norske løpere.

Sundby: — Ikke følt skyld

Siden 20. juli, da dopingsaken til Martin Johnsrud Sundby ble kjent, har det stormet rundt ledelsen i ski-Norge og norsk langrenn. Tidligere i dag møtte det norske herrelandslaget pressen under høydesamlingen i Val Senales i Italia.

Les også

Johnsrud Sundby: -Jeg har ingen skyldfølelse, fordi jeg har ingen skyld

Der uttalte Sundby til Aftenposten at han ikke føler at han skal bære noe ansvar for støyen i norsk langrenn.

— Nei, det har jeg ikke følt på. Det handler om at jeg ikke har følt at jeg har hatt skyld i min egen sak. Og det handler også om at vi fortsatt er ekstremt uenig i utfallet av den saken. Nei, det har jeg ikke følt på, sier han.

Beklaget

I helga møtte skiledelsen kretslederne under Skiforbundets høstmøte på Helsfyr i Oslo. Langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad, som er på plass i Trondheim i kveld, beklaget da den situasjonen norsk langrenn har havnet i.

— Ydmykhet er ordet som gjelder overalt. Vi må forstå hvor vi står hen og handle litt deretter. Vi må stå litt med lua i hånda, uttalte han.

Debatten engasjerer svært bredt. Til Adresseavisen i dag uttalte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen seg kritisk mot ski-toppene. Han synes synd på Therese Johaug.

– Det er ikke mange som tenker på henne. I denne saken er det mange som tenker på sine posisjoner, og på å overleve i sine verv, sier Ingebrigtsen.

Før debatten rundt norske langrennsløperes astmamedisin-bruk får de fremmøtte i Granåsen oppleve en samtale mellom Anders Bardal og Alexander Stöckl, samt en orientering om utbyggingsplanen i Granåsen i forbindelse med VM-søknaden i 2023. Adresseavisen er på plass på møtet og vil komme med mer stoff i løpet av kvelden.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Dette er stedene med Bergens diggeste takeaway

Hva er din favoritt?

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Nå skjerpes smittevernreglene for barna. Det kan bety mer hjemmeskole.

  2. – Eg er redd for kva du tenker om meg

  3. Helse Bergen krever ikke vinterferietest

  4. Ida (25) lyktes med å gå ned i vekt og holde den. Her er seks feil mange gjør.

  5. Mannen skal ha voldtatt jenten og truet henne til å tie. Så ble hun gravid.

  6. Sp sier nei til å flytte 140 arbeidsplasser ut av Oslo. – Ikke til å tro, sier partitopp.