Cupvinneren hadde nesten glemt målshowet han hadde for erkerivalen

I årets første cuprunde scoret NM-vinneren hat-trick for Molde. Søndag vant han kongepokalen med Rosenborg.

Bakenga.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Njæ, jeg gjør vel egentlig ikke det, svarer Mushaga Bakenga på Rbnetts spørsmål om han husker det som skjedde i den første cuprunden i 2016. Da scoret nemlig den daværende MFK-spissen tre mål i 6-0-seieren over Kristiansund FK. Og etter litt betenkningstid kommer han på kampen hvor han scoret hat-trick.

– Ja, stemmer! Det gjorde jeg, ja. Det var egentlig ganske bra det. Jeg fikk endelig spille, og fikk vist at jeg virkelig var tilbake etter skade, sier Bakenga.

Les også

Tilskuerdrama i Sverige: Legendens sønn angrepet av maskerte fans etter nedrykk

Kontaktet Ingebrigtsen

For det ble en tung tid i Molde for 24-åringen. Like etter at han kom til klubben før 2015-sesongen, røk han akillesen i en treningskamp og mistet mesteparten av sesongen. Han kjempet seg tilbake, men fikk lite spilletid under Ole Gunnar Solskjær våren denne sesongen.

Da valgte Bakenga å kontakte en gammel kjenning.

– Jeg kontaktet Kåre Ingebrigtsen for å sjekke om de var villige til å ta meg. Og han var positiv. Jeg måtte nesten sjekke om det var muligheter for at jeg kunne komme dit. Da det etter hvert passet, er jeg utrolig takknemlig for at det gikk i orden, sier Bakenga som forlot Molde til fordel for Rosenborg i sommer.

Les også

Full trenerkrangel i cupfinalen: - Det han sa ville jeg aldri sagt

Fått en ny vår i høst

Der har han nytt stor tillit fra RBK-trener Ingebrigtsen, og Bakenga har stort sett vært fast på det solide RBK-laget som søndag vant «the double» for andre året på rad. I søndagens cupfinale på Ullevaal var han nok en gang med fra start, og Bakenga var nær scoring ved et par anledninger.

– De tre målene mot KFK i cupen var jo en av få oppturer for min del i Molde. Jeg hadde en veldig tung vår. Men nå i høst har det gått bedre. Jeg har fått spille, og jeg føler jeg har vært med å bidra, sier Bakenga.

– Hvorfor går det så mye bedre for deg nå, enn hva det gjorde i Molde?

– Kåre fortjener virkelig en stor takk. Det er hans fortjeneste at jeg gjør det så godt nå. Dette er ikke et stikk mot Ole Gunnar Solskjær eller noen i Molde, men jeg skylder Kåre en takk. Han har hatt tillit til meg, sier RBK-spissen.

Les også

Her får Helland «hattrick-kysset» av kjæresten

Vinnerlag

På de ni seriekampene han fikk i høst, satte Bakenga inn sju fulltreffere. Det gjorde han til en av seriens mest målfarlige spillere etter sommeren.

– Jeg har kommet til et vinnerlag. Og det beste er at jeg føler at jeg er med å bidra til suksessen, for første gang på lang tid. Og det til tross for at jeg ikke er i form. Bare se på kampen i dag. Jeg spilte dårlig. Det ser alle. Men vi vinner likevel, sier Bakenga.

– Hva gjør Rosenborg til et så mye bedre lag enn Molde?

– Vi har vinnerkulturen i ryggraden. Vi er en gjeng med vinnere. Selv om vi ligger under, så greier vi å komme tilbake og vinner kamper. Jeg er stolt over å være en del av dette laget, sier Bakenga.

Han frykter ikke at MFK skal knappe innpå RBKs forsprang neste sesong.

– Vi bryr oss ikke om de andre lagene. Vi skal være laget de andre i eliteserien forholder seg til. Det er til oss man må strekke seg for å vinne gull, sier Bakenga.

Publisert: