Straus forventer snarlig Nest-Sotra-avklaring

Nest-Sotra fikk med seg ett viktig poeng på bortebane i det som kan ha vært Alexander Straus' siste kamp som trener for klubben.

  • Birgitte B. Lygre
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotra har prøvd det meste for å snu de siste måneders elendig statistikk, der fasit var ett poeng på de fem siste kampene før dagens kamp mot HamKam på Briskeby.

Denne uken har spillerne blant annet vært gjennom en tøff hinderløype i regi av The Dale Oen Experience, i et forsøk på å hente frem gløden og energien som ga dem mange overraskende poeng i vårsesongen. Trener Straus sier klubben snur på hver stein for å finne tilbake til godfølelsen som preget laget i starten av sesongen.

Alexander Straus forventer en snarlig avklaring på om han blir David Nielsens assistent i Strømsgodset. Dermed kan gårsdagens kamp ha vært hans siste som trener for Nest-Sotra.

— I slike faser er det viktig at vi alle evaluerer oss selv hele veien. Hver enkelt må tenke hva de kan gjøre for at vi skal fyre på alle sylinderne. Det jobbes det steinhardt med hele uken; det handler om å finne det riktige grepet inne i det hav av muligheter, sier Straus. Selv mener han laget mangler glød, energi og trykk.- Det må vi finne ut av hvordan vi skal klare å finne tilbake til, sier han.

- Bare en liten detalj

Torsdag ble det klart at Straus er ønsket av Strømsgodset, der han kan bli gjenforent med tidligere Nest-Sotra-sjef David Nielsen. Straus ønsker ikke å kommentere en mulig overgang, men bekrefter at det pågår forhandlinger, og at han forventer en snarlig avklaring. Han sier Nest-Sotras dalende form ikke spiller inn på hans avgjørelse angående egen trenerfremtid.

— Jeg er bare en liten detalj oppi det hele. Jeg har sagt i hele år, lenge før sesongen begynte, at vi kom til å oppleve en fase i sesongen hvor ting går trått. Nest-Sotra kommer ut av denne litt tunge perioden hvis de står sammen og har troen. Det som er blitt gjort de senere årene er det som gjør at vi har hatt suksess. Nå er jeg her foreløpig, og før noe annet er klart er jeg fortsatt Nest-Sotra-trener, sier han.

- Bør være stolt

Kaptein Ruben Hetlevik sier spillerne lenge har vært forberedt på at Straus kan forsvinne i løpet av sesongen.

— Helt siden David (Nielsen) fikk den jobben i Strømsgodset har vi visst at det var en stor sjanse for at han ville hente Alex. Jeg håper vi får en avklaring snart, sånn at vi slipper å leve med usikkerheten om hva som skjer videre, sier Hetlevik. Han mener et trenerbytte er noe laget bør takle uten at det skal gå utover prestasjonene.

— Jeg tror ikke det hadde noen innvirkning på resultatet mot HamKam. Når vi er i 1.-divisjon må vi takle at personer forsvinner. Som klubb bør vi være stolt over at vi i løpet av kort tid har sent to trenere til de regjerende seriemesterne i Norge. Som utviklingsklubb er det noe vi bør tåle, sier Hetlevik.

Stillingskrig

Straus mener dagens poengfangst mot tabelljumbo HamKam er et foreløpig lyspunkt i en ellers mørk høstsesong.

— Vi fikk med oss et poeng på bortebane mot et lag som har masse entusiasme og trykk i seg, og som utfordret oss skikkelig. Vi kom oss aldri helt opp på det nivået vi er på vårt beste, så ett poeng var det vi fortjente sånn kampbildet var, sier han. Nest tok ledelsen etter 17 minutter ved Kristoffer Zachariassen. Utlikningen kom like etter pause da HamKams Ørjan Børmark-By skled inn 1–1. Derfra og ut var det lite spennende som skjedde på Briskeby.

— Det var en tøff kamp mot et hardtkjempende og ungt HamKam. Det ble en stillingskrig, der begge lag slet med å produsere noe som helst, sier Hetlevik.

Med ett poeng klatrer Nest-Sotra to plasser på tabellen, og ligger for øyeblikket på en åttendeplass med fire poeng ned til streken.

HamKam–Nest-Sotra 1–1 (1–1)

1. divisjon, menn

Briskeby

Tilskuere: 1083

Dommer: Espen Eskås, Haslum IL

Mål: 0–1 Kristoffer Zachariassen (17.), 1–1 Ørjan Børmark-By (45.)

Gult kort: Thomas Lid Kleppe, Nest-Sotra

Nest-Sotra: Martin Sanchez Olsen, Max Jakob Bjørsvik, Bjarte Haugsdal, Thomas Lid Kleppe, Petter Havsgård Martinsen, Johnny Furdal (Øystein Aksnes fra 90.), Ruben Hetlevik, Ørjan Hopen (Kevin Dure fra 82.), Kjetil Skogen Kalve, Kristoffer Zachariassen, Steffen Skålevik (Simen Næss fra 64.)

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Nest-Sotra
BT anbefaler

Lørdag er siste åpnings­dag på to år. Dette skjer med butikkene.

Bare et fåtall får nye lokaler.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. NTB: Regjeringen forbereder store lettelser i korona­tiltakene

  2. – Konsekvensen av å feile var mange syke og dødsfall

  3. Retten mener hun burde blitt hørt: – En knusende dom

  4. Her kommer kjempebølgene

  5. – Hadde blitt dyrt å betale

  6. – De gadd ikke gi oss en skikkelig forklaring. Nå får de fortjent smekk i retten.