Haugen beklaget filmingen overfor lagkameratene

— Jeg burde ikke kastet meg, sier en angrende Fredrik Haugen etter utvisningen som ødela for Brann.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann holdt kurs mot et utmerket resultat i Fredrikstad. De skapte sjanser, slapp ikke de hvite til og red noen lunde komfortabelt på sin ledelse. Så ville Fredrik Haugen doble den. Han avanserte inn i Fredrikstads felt og falt som en sekk valnøtter ikke i straffefeltet. Dommer Martin Lundby var ikke i tvil om at midtbanespilleren forsøkte å jukse seg til straffe. Haugen fikk sitt andre gule kort, og måtte i dusjen.

Etter utvisningen handlet alt om Fredrikstads jakt på utligning. Den kom til slutt — to minutter på overtid. Det fikk Haugen til å beklage til hver og én av lagkameratene i garderoben etterpå.

— Ja, jeg tok runden og sa "sorry" til dem alle sammen.

Les også

VIDEO: Her glipper Brann-seieren på overtid

— Det var dumt

Egentlig skal Haugen være glad han fikk være på banen til det gjensto et drøyt kvarter. Han opptrådte meget aggressivt (og godt), men fikk tidlig et gult kort for holding. Siden hadde han en takling som var svært tvilsom. Haugen gikk til pause med oransje - kanskje til og med lyserødt - kort. Det var åpenbart for alle at dommeren ikke ville trenge rare forseelsen for å rettferdiggjøre en utvisning.

— Den første situasjonen er strengt idømt, det er en holdning. Så kommer det enda en takling, og jeg er redd for at jeg skal få et kort til. Selv om det ikke hadde vært rett, heller, mener Haugen.

— Til slutt kommer den siste situasjonen. Jeg hiver meg for mye på den i andre omgang, og det var dumt. Jeg får en liten en, men jeg skal ikke hive meg så lett der.

Bildene fra BTs fotograf Håvard Bjelland dokumenterer at Henrik Kjelsrud Johansen ikke gir Haugen "en liten en". Han tar ballen, og gjør det på et tidspunkt når Haugen allerede har stø kurs mot kunstgresset.

- Du filmer?

— Ja, jeg føler jeg får en liten en, men jeg hiver meg for mye. Jeg kaster meg ikke helt uten kontakt, men jeg skal ikke falle slik, innser Haugen.

- Føler du skyld for utfallet av kampen ettersom de utligner?

— Selvfølgelig. Men når vi klarer å holde unna til tre minutter på overtid, så er det ekstra kjipt.

Les også

Etter superredningen: - Straffer er ikke min spesialitet

— Påvirket utgangen

Uten å ha sett situasjonen i reprise, oppsummerte Rikard Norling Haugens svalestup slik:

— Enten er det straffe, eller så er det filming.

Han innrømmer at utvisningen til Haugen til slutt ble avgjørende.

— Ja, det påvirket utgangen på kampen. Slik er det jo, sier treneren.

Norling var uvanlig matt i sitt møte med pressen etter sesongpremieren. Han gjentok gang på gang hvor skuffet han var og hvor stolt han var av spillerne, som hadde fulgt kampplanen til punkt og prikke. Han poengterte også at han ville granske byttene han gjorde i løpet av kampen, og antydet at han hadde endret for mye.

- Var det en gambling å beholde Haugen på banen, med tanke på at han hadde lite å gå på hos dommeren?

— Ja, litegrann. Men jeg visste at Vadim (Demidov) ikke ville klare å fullføre 90 minutter.

- Vurderte du å erstatte Haugen med Eirik Birkelund, som også var tilgjengelig?

— Nei.

- Hvorfor ikke?

— For jeg visste at det kom til å være behov for flere bytter, også. Det var spissplassene og kantposisjonene hvor det også kom til å være behov for friske folk..

Til slutt kom utligningen, og Brann fikk bare med seg ett poeng hjem til Bergen.

— Isolert sett er ikke det et dårlig resultat. Men jeg klarer ikke tenke slik nå, sier Norling.

Publisert: