- Bille har aldri vært mer populær

Derfor elsker RBK-fansen dansken mer enn noensinne.

Nicki Bille Nielsen er populær blant Rosenborg-fansen. - Jeg tror aldri han har vært mer populær, sier Kjernen-medlem Stig Westerhus.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Det er nøyaktig ett år siden han rev i stykker trøya si i sinne, Nicki Bille Nielsen.

Det ble på mange måter starten på en turbulent tid både på og utenfor banen: Sparking i reservebenker, fyllearrest etter voldsbruk i september – og nå senest det som skjedde i påsken: Flere timer i varetekt etter en episode med dansk politi som ennå ikke har blitt endelig behandlet i domstolene.

«Bille – en av oss»

Likevel er 26-åringen mer populær enn noensinne blant Rosenborg-supporterne. Før kampen i går sto det skrevet «Nicki Bille – en av oss» på et banner hos Kjernen, og da han kom på banen med fem minutter igjen å spille var jubelen på Lerkendal høyere enn når hjemmelaget scorer. Og det var ikke bare Kjernen som ropte. Småbarnsfedre, eldre damer og småjenter jublet over å se dansken tilbake på banen.

For ikke å snakke om da Bille ble forært straffesparket av Morten Gamst Pedersen, og scoret 5-2-målet.

Stig Westerhus.

— Jeg tror Bille aldri har vært mer populær blant RBK-supporterne enn han er i øyeblikket, sier Stig Westerhus til adressa.noWesterhus er Kjernen-medlem, sitter i styret i RBKs veteranlaug og kjenner så å si alt av klubbens supportere.

— Det var ikke positivt det som skjedde i september i fjor, men han har blitt straffet for det. Og hadde det som skjedde i København i påsken vært like alvorlig, ville han antakelig blitt kastet ut. Den saken har to sider. Jeg tror han er så populær nå fordi han er en «bad boy» som kanskje blir misforstått, slik at ungdommen kan relatere seg til ham. I tillegg viser han veldig sterke følelser for klubben og fansen. Han kysser drakta etter scoring og takker fansen spesifikt etter kamper.

— Jeg er sikker på at han hadde stått blant supporterne og jublet for RBK dersom han hadde blitt suspendert. Slikt blir lagt merke til blant fansen, sier Westerhus.

Mer enn en jobb

Talsmann for Kjernen, Kenneth Kjeldsnes, var blant dem som jublet Bille inn på banen søndag kveld. Han er enig med Westerhus.

— Supporterne er opptatte av at spillerne viser at det å være i RBK er mer enn «bare» en vanlig jobb. At det er et privilegium. Det gjør Nicki Bille, sier Kjeldsnes.

Kjernen-talsmannen er tydelig på at han tar avstand fra det som skjedde i september i fjor, og vil avstå å si for mye om København-hendelsen fordi han ikke kjenner hele saken.

— Vi supportere er selvsagt mest opptatt av at Bille presterer på banen. Det var åpenbart ikke bra det som skjedde i fjor, men han har blitt straffet for det. Og måten han hele tiden understreker hvor glad han er i klubben sin, gjør at jeg ikke er overrasket over mottakelsen av fansen søndag, mener Kjeldsnes.

Som et mor til et barn

Mini Jakobsen.

Mini Jakobsen var på jobb som fotballekspert for TV2 på Lerkendal. Han ble overrasket over støynivået på stadion da Bille kom inn:— Det er jo en sosiologioppgave, det der. Hvordan det er mulig å bli mer populær av å bite en politimann? Men Nick Bille har jo ikke gjort noe som har gått utover de som elsker Rosenborg, og da blir publikum litt som en mor til sitt barn. Man tar vare på sine egne uansett, sier han.

— Og man ser bort fra det som har skjedd utenfor banen, har Nicki Bille gjort det meste rett i RBK-tida. Han er alltid hyggelig og blid til sponsorer og supportere, og viser at han er glad i klubben sin. Han kysset jo emblemet under pressekonferansen torsdag kveld, også. Det setter supporterne pris på, mener Mini.

- Er det villere Bille-tilstander enn det var da du herjet på ditt verste i RBK-trøya?

— Hehe… Det var vilt i den tida der, også, smiler Mini Jakobsen.

SPORTSDØGNET

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk