- Ikke et must for Petter å komme til finalen

Petter Northug ble disket og røk ut i semifinalen på fredagens sprint. Det var bedre enn planlagt.

DISKET: Petter Northug ble disket fra fredagens sprint.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Da Petter Northug gikk over skiene til russeren Ustiugov i semifinalen, hadde han etter alt å dømme nådd sitt mål for dagen.

På forhånd hadde Northug, etter det adressa.no forstår, siktet seg inn på en tredjeplass i kvartfinalene som en tilstrekkelig god nok start på helgas minitour. Northugs trener Stig Rune Kveen innrømmer at skikongen neppe henger veldig med hodet etter exiten fra semifinalen.

— Erfaringen fra Kuusamo var at sprinten satt i kroppen i flere dager etterpå. Derfor var det ikke ”et must” for Petter verken å vinne eller være i finaleheatet på denne sprinten. Det er ikke sikkert det er så smart med fire tøffe sprintrunder før de to tøffe løpene i den brutale løypa der på Lillehammer de kommende dagene. Han henger nok ikke med hodet etter denne sprinten, sier han.

- Ble "cocky"

Northug ga ingen intervjuer og forsvant kjapt fra stadionområdet etter sprint-exiten. Det skyldes neppe at han var misfornøyd med egen innsats. Treneren, som fulgte Northugs prestasjoner ringside, var i hvert fall fornøyd med det han så.

— Selv om Petter ble ”litt cocky” i semifinalen, synes jeg han virket pigg. Han er i rute på touren i forhold til hvordan vi så det for oss på forhånd, sier Kveen.

Varsler treningsleir for Tour de Ski

Northug og Kveen var ofte i umiddelbar nærhet av hverandre inne på stadion, men vekslet ikke et eneste ord i løpet av konkurransen.

— Når Petter går verdenscup, er det ikke noe jeg kan gjøre. Da går han skirenn og får god hjelp av støtteapparatet i skiforbundet. Men jeg må likevel være ”på”, for vi prater sammen i ukedagene og diskuterer hvordan han skal trene for kommende helg og perioden framover. Først etter verdenscupene i Davos og La Clusaz skal jeg igjen aktivt inn. Da skal vi legge oss en plass og sørge for at vi å få gjort en god jobb før Tour de Ski, sier han.

Publisert: