Sævarsson: - VM-håpet lever

Etter å ha sett første play off-kamp fra tribunen, er Birkir Sævarsson sikker i sin sak: — Island kan slå Kroatia i Kroatia.

HAR TRUA: Birkir Mar Sævarsson tror Island kan slå Kroatia i Zagreb.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Branns Birkir Már Sævarsson var suspendert i første VM-play off-kamp, og måtte se Island spille 0-0 mot Kroatia fra tribunen fredag.

Kampene som kan ta Island til VM, er de viktigste kampene i nasjonens fotballhistorie. Derfor var det ekstra tøft for høyrebacken å måtte overvære kampen uten drakt og fotballsko.

Les også

Røde-Island holdt unna for Kroatia

  • Det var veldig tungt. Jeg hadde sikkert høyere puls enn dem som spilte, sier Sævarsson, som har startet alle Branns kamper denne sesongen.

Vikaren utvist

Fra tribunen fikk han se sin backvikar, Olafur Skulason, bli utvist.

  • Jeg hadde nok ikke fått rødt kort i den situasjonen. Men om en ser det i ettertid, var det ingen dum avgjørelse å rive den kroatiske spilleren ned. Et rødt kort er bedre enn et bortemål, sier islendingen.

Utvisningen gjør en startplass i returoppgjøret svært sannsynlig for Sævarsson, som verker etter å spille nasjonen med litt over 300.000 innbyggere til VM.

  • Jeg gleder meg veldig til å spille. Vi har fortsatt en kjempesjanse til å nå VM, konstanterer Sævarsson, som føler seg nokså sikker på en plass i Islands førsteellever.

Ikke imponert av Kroatia

Troen på et VM-sluttspill økte betraktelig da han så Kroatia slite mot ti mann i Reykjavik. Sævarsson lot seg nemlig ikke imponere av verdensstjernene fra Balkan.

  • De var litt dårligere enn jeg hadde trodd. De hadde mye ball, men det var ingen som jaktet bakrom. De var ganske ufarlige på den siste tredelen, sier Brann-backen.

Han tror likevel det vil bli en helt annen kamp i Kroatia. De høyøytte hjemmesupporterne vil kreve seier, og Sævarsson tror Kroatia vil kaste flere folk i angrep.

  • Jeg tror at Kroatias gale supporterne fort kan bli deres andre motstander. Klarer vi å holde unna i første omgang, kommer presset til å bli helt enormt på Kroatia. De kommer til å angripe med alt de har, og vi kan kontre. Det er vi gode på, sier 29-åringen.

Island har gjennom VM-kvalifiseringen rukket å bli nordmenns nye kjæledegger, men etter 0-0-kampen mot Kroatia har Sævarsson også merket støtte fra flere andre land.

  • Jeg har forstått det sånn at folk fra hele fotball-Europa heier på oss. Det er utrolig moro, og jeg setter stor pris på støtten, sier Sævarsson.
Publisert: