Vil lokke stjernene til Nord-Norge

<p>Et fem dagers etapperitt i Nord-Norge med de største sykkelstjernene kan bli en realitet.</p>

Publisert:

Garmin-Cervelo rider Thor Hushovd of Norway celebrates as he crosses the finish line at the end of 16th stage of the Tour de France 2011 cycling race from Saint-Paul Trois Chateaux to Gap July 19, 2011. REUTERS/Stefano Rellandini (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING) Foto: SCANPIX

Petter Strøm

– Thor Hushovd er veldig positiv til prosjektet. Vi har fått henvendelser fra flere landslag også. Hvis vi får dette til, tror jeg vi kan forvente å få de største sykkelstjernen nordover, sier Knut Eirik Dybdal, informasjonssjef i Tour de Andørja, til itromso.no.

Selskapet har siden 2008 jobbet for å få et etapperitt på sykkel til Nord-Norge. Nå ser det ut til at planene kan bli realisert.

– Vi har blant annet innledet samarbeid med ASO, selskapet som eier og organiserer Tour de France. De vil gjøre det mulig å gi oss den nødvendige kompetansen som trengs for å gjøre noe slikt. I tillegg vil det åpne for at vi kan sende rittet til over hundre TV-stasjoner , sier Dybdal.

TV2, Sparebanken Nord-Norge, Norges Cykleforbund og Innovasjon Norge er også med på laget.

Støtte fra ordførerne

Det samme er ordføreren i Tromsø, Jens Johan Hjort.

Sammen med ordførerne i Bodø, Rana, Harstad, Narvik og Alta sitter Hjort i et samarbeidsforum kalt 06.

Disse uttrykte nylig sin støtte til prosjektet, som kan bli en realitet allerede til neste år.

– Vi jobber nå til en søknad vi skal sende til staten. Vi trenger statlig støtte i tre år for å få det internasjonale sykkelforbundet på laget. Får vi det, kan hjulene virkelig begynne å rulle, sier Dybdal.

Visjoner

De første årene er tanken at rittet skal ha etapper i de største byene i landsdelen.

– Dette for å etablere oss. Vi trenger gode TV-bilder med masse folk og fest langs løypene for å skape økt interesse. Så er tanken etter hvert å utvide til distriktene, sier Knut Eirik Dybdal.

Ringvirkninger

Han er skråsikker på at et etapperitt av disse dimensjonene vil bli en suksess.

– Lyset i Nord-Norge om sommeren er helt spesielt. Det gjør også at vi kan arrangere rittet på den tiden av dagen når folket i Europa er ferdig på jobb, og i beste sendetid i USA. Sykling er en av de største sportene i verden. Det vil bli fantastisk reklame for Nord-Norge, og gi store ringvirkninger både under rittet og resten av året, sier Dybdal.

Publisert: