Åsane-helten fikk vite at laget hadde berget plassen i ambulansen

Da han kom til Bergen på krykker, ventet lagkameratene på togstasjonen.

KOM PÅ KRYKKER: Kristoffer Stephensen (24) brakk ankelen på overtid i sesongens siste kamp. Trøsten var at han fikk straffe, som Åsane scoret på, og at plassen ble reddet på mest dramatiske vis.
 • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Av og til har jeg så vondt at jeg lurer på om det er verdt det. Men hvis det var en knekt ankel som skulle til for at vi ikke skulle rykke ned, så får jeg tåle det, sier Kristoffer Nesse Stephensen.

 • Kun ett lag har rykket opp med færre poeng enn Brann
 • Dette er fellen Åsane bør unngå
 • Her er fire grep som skal styrke Brann i 2016

Åsane lå an til å rykke ned da han ble grisetaklet av Abdoulaye Seck på overtid mot Hønefoss. Stephensen brakk ankelen, mens laget fikk straffe.

Den satte Martin Ueland sikkert i mål, og sørget for at Åsane var på trygg grunn.

Visste ikke at det ble straffespark

— Jeg hadde så vondt at jeg ikke fikk med meg at det ble straffespark en gang, forklarer Åsane-spissen.

Da han ble båret av banen, fikk han en kjapp oppdatering på situasjonen, men om Ueland scoret eller ikke, fikk han ikke med seg.

LAGET MØTTE FREM: En rekke av Åsanes spillere ventet på togstasjonen i Bergen mandag kveld, da Stephensen kom fra Hønefoss etter en natt på sykehus.

— Jeg hørte noe jubel bak i hodet, men jeg visste ikke om det var fordi vi hadde scoret eller fordi keeperen hadde reddet, sier han.Først i ambulansen fikk han vite hva som hadde skjedd, av lege Ola Jøsendal. Da laget jublet for å ha berget plassen, var han på vei til sykehuset. Der måtte han bli over natten, så heller ikke feiringen i Bergen fikk han med seg.

— Jeg tror alle hadde sett frem til å feire sesongen, så det var kjipt at jeg ikke fikk være med, sier 24-åringen fra Fyllingsdalen.

Ønsket velkommen hjem

I 22-tiden mandag kom Stephensen til Bergen med toget. På stasjonen ventet TV 2 med kamera og en rekke av lagkameratene hans i Åsane.

Kaptein Jahn-Ove Wiik sier det var naturlig å lage til en varm velkomst for spilleren som scoret og skaffet straffe i dramakampen søndag.

— Det er dette vi prøver å stå for i Åsane, et spesielt samhold. Vi er en klubb med små ressurser, og da må vi spille på at vi er en sammensveiset gjeng som står opp for hverandre. Kristoffer ga en ankel for oss, da skulle det bare mangle at vi møtte ham her, sier Wiik.

Det setter hovedpersonen selv stor pris på.

— Jeg synes det var flott gjort. Etter kampen fikk jeg også mange flotte ord og meldinger fra både lagkamerater og andre bekjente. Det betyr mye for meg at de bryr seg, sier Stephensen.

Kaptein Wiik mener Åsane-avslutningen var absurd.

— Det var som manuset i en thriller. Kristoffer ofret seg som en martyr, sånn det står skrevet i sangen vår («Martyrer på Myrdal gress»). Etterpå sto vi på benken med Ipad og telefoner for å følge med, det var helt kaos. Da vi fikk beskjed om at Nest-Sotra og Jerv hadde utliknet i sine kamper, slik at vi var reddet, kom ekstasen. Det var helt vilt.

Håper å rekke sesongstarten

Stephensens skade, i sesongens siste sekunder, var hans fjerde alvorlige på få år. De siste sesongene har han brukket høyre fot, hatt trøtthetsbrudd i den venstre og en meniskskade.

Hvor lenge spissen nå er ute av spill, er foreløpig uvisst. Men han jobber mot å være klar til seriestarten om fem og en havl måned.

— Det er målet. Det vil fortsatt gå litt tid før jeg kan spille fotball igjen, så jeg kommer nok til å gå glipp av en del av oppkjøringen, sier Stephensen.

Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. Åsane Fotball
BT anbefaler

Han ville skrive om strøm. Så sa hans tre år gamle datter noe som skremte ham.

Forfatter Runar K. Dahle har skrevet det som er blitt omtalt som en «cybergrøsser».

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Fryktet flyet ikke gikk, nå har de fått kontrabeskjed

 2. Konkurrenten: – Lysverket fortjener en stjerne

 3. Russiske hackere angriper norske nettsider

 4. Anthony ble stående igjen på Flesland, selv om flyet gikk

 5. Bil veltet i rundkjøring

 6. Havnet midt i dramaet: – Jeg fokuserte på å få ungene ut