Golfekspert mener Tutta sakker akterut

Torsdag starter årets første majoturnering i kvinnegolfen. Suzann Pettersen nevnes ikke blant favorittene.

Publisert Publisert

– Det har blitt større avstand til de beste. Det kjenner hun nok på. Før var det mye oppmerksomhet rundt henne på turneringene i USA, men det får hun ikke like mye av nå. Hun var en stor stjerne. Nå er det en ny hverdag for henne, sier Eurosports golfkommentator Per Haugsrud om Suzann Pettersen. Foto: NTB SCANPIX

  • Arne Hole
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Golfekspert Per Haugsrud mener at Suzann Pettersen er et hakk nivå bak de beste golfspillerne i verden for øyeblikket, men tror det kan være en fordel i årets første majorturnering.

Tutta var tidligere en av verdens beste kvinnelige golfspiller, men har ikke lyktes de siste årene. Siden 2013 står hun kun med en LPGA-seier fra juni i 2015 i Manulife Classic.

– Det har blitt større avstand til de beste. Det kjenner hun nok på. Før var det mye oppmerksomhet rundt henne på turneringene i USA, men det får hun ikke like mye av nå. Hun var en stor stjerne. Nå er det en ny hverdag for henne, sier Eurosports golfkommentator Per Haugsrud til NTB.

Les også

Suzann Pettersen falt til 12. plass i California

Årets første major

Torsdag starter den første majorturneringen for kvinnene i år, Ana Inspiration. Den norske golfspilleren blir ikke sett på som en favorittene.

– Hun er ikke i toppsjiktet av favorittene, det er det topp ti-spillerne på verdensrankingen som er, men hun er hakket bak de i favorittgruppen. Det kan være en fordel for Suzann. Hun går kanskje inn med mindre press og senkede skuldre. Hun er jo vane med å være favoritt, sier Haugsrud.

Før var Pettersen nesten alltid blant de ti beste i hver turnering. Slik er det ikke lenger, og Haugsrud tror Tutta må være helt i tet fra start skal hun ha sjanse i årets første major.

– Hun må ikke være mer enn to-tre slag bak fra start av. Tutta er en humørspiller og gjør det enda dårligere når det butter imot, sier Haugsrud.

Les også

Trondheims-firma hjelper Tiger Woods tilbake i slag

I form?

Etter en trå start på 2016, viste den norske 34-åringen tegn til bedring ved å bli nummer 12 i LPGA-turneringen i Carlsbad i helga.

– En 12.-plass betyr ingenting for Tutta. Hun samler ikke på det, men kanskje fikk hun en litt bedre følelse med seg fra forrige turnering, sier Haugsrud.

Tutta har gjennom karrieren vunnet to majorturneringer, LPGA-mesterskapet i 2007 og Evian-mesterskapet i 2013. Den heteste favoritten på Rancho Mirage i California er kanskje Lydia Ko, som viste storform i generalprøven. Sør-Koreansk seier vil heller ikke overraske. De sterke asiatene har åtte spillere blant de 20 beste på pengelisten. Der ligger Tutta som nummer 29.(Aftenposten/NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Høgmo får refs for å ha fjernet seg — og landslaget - fra folket:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Tutta vurderte å gi seg

  2. Tutta overtar caddien til verdensstjerne

  1. Golf