Viking vurderer å øke antallet sitteplasser

Kan bli flere sitteplasser på Viking stadion.

MULIG UTVIDELSE: Det kan bli flere sitteplasser på Viking stadion. Her fra Mods-konserten i 2012.
 • Kurt Arne Nilssen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I løpet av de neste ukene skal Viking ta en endelig avgjørelse på hvordan de ønsker Viking stadion skal se ut i framtiden. Klubbledelsen har lenge vært klar på at den vil utvikle næringsarealene under Aftenblad-tribunen, men nå skal de endelige detaljene spikres.

Administrerende direktør i Viking, Arne Larsen Økland, innrømmer at de i løpet av denne prosessen vil vurdere om det i forbindelsen med utviklingen av næringsarealene også er hensiktsmessig å øke tilskuerkapasiteten.

— Det er noe som vil bli vurdert, men jeg kan ikke si så mye mer, for dette er foreløpig kun i støpeskjeen, sier Økland til Aftenbladet.

Gamle planer

Det er ikke første gang Viking har tanker om å utvide stadion. Da en EM-søknad til mesterskapet i 2016 var på trappene, var planen å bygge ut stadion til å romme 35.000 tilskuere, for så bygge ned kapasiteten til 22.000 sitteplasser etter at mesterskapet var over.

Selv om EM-søknaden etter hvert gikk i vasken, valgte Viking likevel å gå videre med planene om å utvide stadion.

Drømmen var å bygge opp 30.000 kvadratmeter med næringsarealer, og finansiere utvidelsen av tribunen gjennom salg av næringsarealene. Planene ble imidlertid lagt på is da klubben ble rammet av en markant publikumsnedgang. Nå ønsker klubbledelsen nok en gang å se på planene og vurdere hva som er mulig å gjennomføre.

— Da det ikke ble noe av EM-søknaden gikk luften litt ut av ballongen. Nå tar vi opp igjen det arbeidet og skal se på hvilke muligheter som finnes. Det ble gjort mye bra arbeid den gangen og det er ikke unaturlig at vi tar deler av det med oss videre, sier Økland, som samtidig understreker at det ikke er fattet noen beslutninger og at prosessen kun er i startfasen.

Potensial i konserter

Det er ikke en enorm etterspørsel etter billetter til Vikings hjemmekamper som gjør at klubben vurderer å utvide tilskuerkapasiteten samtidig som de bygger ut næringsarealene.

Da de første planene om å utvide stadion kom opp i 2007 var gjennomsnittlig tilskuertall 15.846. I år ligger tallet på rekordlave 9941. Klubben har imidlertid merket seg hvilket potensial det ligger i det å arrangere konserter. I fjor kunne de solgt vesentlig flere billetter enn de 25.000 som ble solgt til Mods-konserten. Det samme gjelder Robbie Williams-konserten i august. Den ble utsolgt i løpet av noen timer og Viking mener de lett kunne solgt over 30.000 billetter.

— Klart de erfaringene er noe vi tar med oss. Samtidig må vi ta hensyn til at stadion primært skal brukes til fotball og at vi ikke har så mange konserter i løpet av et år, sier Økland.

Det er heller ikke utenkelig at en utvidelse av stadion igjen vil trigge folks nysgjerrighet og sørge for en publikumsøkning på Vikings kamper i Jåttåvågen.

Den planlagte utviklingen av Viking stadion var også et poeng som ble trukket fram da Viking-ledelsen ba aksjonærene i selskapet om å bidra med millioner av kroner i en aksjeemisjon.

Viking mener selv at det innenfor gjeldende regulering ligger et utviklingspotensial som ikke er utnyttet. Klubben har i tillegg gjennomført konseptutredninger og påbegynt et reguleringsarbeid med tanke på ytterliggere utvikling av stadion.

Viking har tidligere hatt planer om å utvide stadionkapasiteten til 22.000 sitteplasser. Da kom Link Signatur opp med dette utbyggingsalternativet. En kraftig heving av stadion mot Gandsfjorden i øst og boligfeltene i sør. Foto: Tegning: Link Signatur

Fakta:

Åpnet: 1. mai 2004

Kapasitet: 16.300

Sitteplasser: 15.800

Ståplasser: 500

Rekord: 16.600 mot Brann, 24. juli 2007

VIP-losjer: 39

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Viking FK
BT anbefaler

Samboerparet er endelig hjemme etter flykaos: – Den verste turen jeg har vært med på

Lars Sandven og hans gravide samboer fikk en dårlig avslutning på Mallorca-ferien.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Tolvåring døde: – Bilisten mener ulykken ikke var til å unngå

 2. TV 2: SAS-ansatte har fått permitteringsvarsel

 3. Han denger løs i ny TV-satsing fra Bergen

 4. Skal ha køyrd ned blomster­potter og stukke av

 5. Skal ha brote seg inn på ungdomsskule

 6. Fryktet ferien røk. – Jippi! Nå var vi virkelig heldige.