Chelsea vant på overtid

London-laget beholder tabelledelsen.

Publisert Publisert

SÅ GLAD: Chelsea-kaptein John Terry, til venstre, så ut til å være sist på scoringen mot Everton. Selv om han ikke får godskrevet målet, er det grunn til å feire. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Chelsea imponerte ingen hjemme mot Everton i Premier League lørdag, men et frispark på overtid fra Frank Lampard sikret 1-0-seier.

Everton så ut til å få med seg ett viktig poeng i jakten på mesterligaplass, men måtte se at arbeidsinnsatsen på Stamford Bridge ikke ga uttelling.

Frank Lampards frispark på overtid lurte en passiv Tim Howard, som presset av John Terry, slapp skuddet forbi seg. Dermed beholder Chelsea tabelledelsen i Premier League uansett hvordan det går med gullutfordrerne i helgen.

– Flott ball fra «Lamps». Jeg fikk en touch på den, og så gikk inn via Howard, påsto Terry overfor BT Sport. Lampard ble kreditert scoringen, selv om TV-reprisene ikke ga noe klart svar.

Viktige poeng

Tidligere i kampen hadde Howard vartet opp med fine redninger da Samuel Eto'o, Eden Hazard, Lampard og Branislav Ivanovic alle prøvde seg.

Everton begynte best i London, men Petr Cech stoppet det lille bortelaget klarte å få på mål. Igjen viste Merseyside-laget bra spill, men lite sting i den siste tredelen av banen.

– Vi er veldig fornøyde med seieren og tre poeng. Vi gjorde det vanskelig for oss selv, men Everton er gode og spiller veldig godt under Martinez. Det var tøft, sa Terry.

På etterskudd

Dermed har ikke Everton fortsatt ikke vunnet borte mot Chelsea siden Paul Rideout ordnet 1-0-seier i 1994. Siden er det blitt 10-9-0 fordel Chelsea i tilsvarende kamp.

Serieleder Chelsea står med pene 12-2-0 hjemme denne sesongen. Ikke siden Queens Park Rangers vant 2. januar i fjor, har blåtrøyene sett seg slått i egen lekegrind.

Everton ser ut til å havne på etterskudd i jakten på en plass blant de fire beste i Premier League. For femte gang på rad reiser «Toffees» hjem til Liverpool uten seier på bortebane.

Everton-manager Roberto Martinez har dårlig statistikk på Stamford Bridge. Fem av fem forsøk har gitt tap for den tidligere Wigan-manageren. (©NTB)

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Sakene flest leser nå

 1. Skule stengt i Kvam på grunn av koronasmitte

 2. Det går mot historisk endring av bioteknologiloven

 3. 23 tatt i fartskontroll ved skolen

 4. Uhell førte til væpnet politiaksjon

 5. Før ble folk baksnakket og holdt utenfor, forteller elever. Så prøvde skolen noe nytt.

 6. – Jeg ville beskytte henne så han ikke gikk for langt

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Everton FC