«Gulroten som ble en belastning»

KOMMENTAR: Har millionbonusen gjort Marcus Pedersen til en forknytt spiss?

Tore Strand mener at Marcus Pedersen ikke har hatt godt av millionbonusen.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Vanligvis vil en ekstra påskjønnelse gi seg utslag i økt motivasjon og arbeidslyst. Det at Marcus Pedersen klarte å få en klausul i kontrakten med Brann om at det ville vanke en million kroner i bonus om Brann beholder plassen i eliteserien, kan en ikke klandre spissen og hans medarbeidere for.

Men en kan spørre seg hvor smart det er med slike incentiver når det butter i mot. Blir det ikke en ekstra belastning å vite at så mye står på spill økonomisk foran en helt avgjørende kamp som bortemøtet med Mjøndalen er?

Les også

Han kan tjene en million på Mjøndalen-kampen

Bonusen skulle i utgangspunktet være en ekstra påskjønnelse til en spiller Brann håpte skulle bli tungen på vektskålen i kampen for å fornye kontrakten. I stedet kan det virke som om belønningen er blitt en ekstra belastning. For etter at Marcus Pedersen banket ballen i krysset fra 25 meter mot Rosenborg, har prestasjonene vært variable fra Brann-spissens side.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

Touchen har ikke stemt, og det kan se ut som han til tider har villet for mye. I frustrasjon ble Marcus Pedersen involvert i en krangel med noen av Brann-fansen etter 1-1 mot Mjøndalen. Det er et bilde på det presset han i likhet med sine lagkamerater opplever når det er kommet til kvalikspill, og som Pedersen som en profilert Brann-spiller i særdeleshet bør klare å forholde seg til.

Les også

Pedersen ut mot egne fans: - Folk sto og var idioter

For Marcus Pedersen kom til Brann i august med håp om at hans spill og scoringer skulle bidra til bedre tider. Til tross for mange nedturer, er det fortsatt helt opp til Brann selv å avgjøre i hvilken divisjon de blir å finne neste år.

Stapp masse bomull i ørene, Marcus! Brann-tilhengerne går til tider over grenser, men innerst inne har de et like brennende ønske som deg om å lykkes mot Mjøndalen. For Brann sin del håper jeg du glemmer bonus-gulroten som ble en slags pisk, i nitti minutter i Mjøndalen.

Det handler også om penger, men først og fremst om ære og stolthet på Mjøndalen Stadion onsdag kveld. Husk det!

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Ingenting har gått etter planen for Marcus Pedersen

  2. Branns returkamp får status som høyrisikokamp

  3. Newcastle så Badji mot Mjøndalen

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. SK Brann
  4. Marcus Pedersen
BT anbefaler

Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

Køen av unge mennesker strekker seg flere hundre meter i solskinnet.

LES SAKEN