Aktor anker alle dommer i kampfiksingssaken

Påtalemyndigheten har bestemt seg for å anke samtlige dommer i kampfiksingssaken i norsk fotball.

Publisert Publisert

Advokatene Asbjørg Lykkjen og Christian Stenberg førte saken på vegne av påtalemyndigheten. Foto: NTB Scanpix

Fem spillere og to gamblere sto tiltalt i Oslo tingrett for å ha fikset to norske 2.-divisjonskamper i 2012. I slutten av april falt dommen. To av de tiltalte spillerne ble frikjent for anklagene, mens de tre andre ble dømt til fengselsstraffer.

Les også

Tre spillere dømt til fengsel i kampfiksingssaken

Den ene av de to gamblerne fikk også fengselsstraff, mens sistemann gikk fri.

Aktor Asbjørg Lykkjen tok betenkningstid på om dommene skulle ankes, og nå er det klart at det blir en ny rettsrunde for samtlige involverte.

– Vi anker for samtlige tiltalte. Det gjelder bevisvurderingen for de tre som ble frifunnet og lovanvendelsen og straffeutmåling for de fire som ble dømt, sier aktor Lykkjen tilNRK.

Lavere straffer

Aktoratet la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder for spillerne Alban Shipshani og Drin Shala under tingrettsbehandlingen. Formose Pape Mendy, Saif Haydar Jafar og Fredrik Notice burde på sin side dømmes til fengsel i to år, mente aktor.

For de to gamblerne lød påstandene på fem års fengsel for en 43 år gammel svensk statsborger og tre år for en 33 år gammel norsk mann. Rettens straffeutmåling var langt lavere enn det aktor la ned påstand om.

Shipshani og Shala ble dømt til åtte måneders fengsel, mens Mendy fikk seks måneders fengsel. Jafar og Notice ble begge frikjent.

Den svenske 43-åringen fikk ett år og seks måneders fengsel, samt inndraging av 340.000 kroner, mens den norske 33-åringen ble frikjent.

De dømte anket

Aktor Lykkjen hevdet i tingretten at de involverte spillerne burde dømmes etter straffelovens paragraf om grov korrupsjon. Det fikk hun ikke medhold i.

– De ble dømt for simpel korrupsjon og ikke grov korrupsjon. Vi mener også at straffene burde vært høyere, sier Lykkjen nå.

De tre spillerne som ble dømt til fengselsstraffer, samt den eldste av de to gamblerne, anket straffen på stedet.

Når saken kan komme opp for lagmannsretten, er foreløpig ikke kjent.

(©NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. NFF-presidenten: - Blir aldri ferdig med kampfiksingssaken

  2. Tidligere Premier League-spiller dømt for kampfiksing