Ikke kødd med Hødd

STRANDSONEN: Mye natur – og fotballkultur.

DÅRLIG MINNE: Brann tapte 1-3 for Hødd i cupen i 2012. Her fortviler Branns Hassan El Fakiri (midten).
  • Tore Strand
Publisert Publisert
Tore Strand, kommentator i BT.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Når Brann-spillerne ankommer Ulsteinvik søndag for å lade opp til oppgjøret med Hødd, merker de at det er fotball i Utkant-Norge som er agendaen. Høddvoll der ute på sunnmørskysten er en bane de fleste forlater med spesielle inntrykk. For noen av dagens Brann-spillere vekker banen og motstanderen dårlige minner. Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Høsten 2012 hadde Brann en gyllen mulighet til å nå cupfinalen. Hødd fra andre nivå burde vært en overkommelig motstander i semifinalen, men det meste sviktet for mannskapet til Rune Skarsfjord. Hødd anført av nåværende Rosenborg-spiller Pål-André Helland valset rundt med Erdin Demir, og Brann fikk juling. 3-1-seieren til sunnmøringene sendte Hødd til cupfinalen der det ble seier mot Tromsø.

Lilleputt på øverst nivå

Det var ikke første gang lille Hødd hevdet seg blant de beste, men storhetstiden ligger en tid tilbake. Hødd var lilleputten som spilte seg opp i toppdivisjonen i 1965, for øvrig foran Brann og Rosenborg på tabellen. Hallbjørn og Kjetil Hasund var lagets to store profiler. Kjetil fikk med seg 16 landskamper for Norge, og er far til den tidligere Brann-spilleren Geir Hasund.

Les også

Her scorer han fra midtbanen

Siden suksessen på 60— og 70-tallet, var Hødd en sesong i toppen i 1995, men siden er klubben den med mest fartstid i den nest øverste divisjonen.

Den sunnmørske gjerrigheten synes ikke å ha nådd Ulsteinvik. Det er en sjenerøs, åpen og vennlig klubb Brann skal møte. Det er Nordvestlandets Sogndal som er rundens tøffe motstander. Fredrikstad var på besøk for en uke siden og slet med å få med seg det ene poenget hjem.

Noe av det tøffeste

Gjestfriheten strekker seg neppe så langt at Brann kan vente seg lett spill. Snarere tvert i mot. Hødd på Høddvoll er uansett generasjon en tøff motstander. Selv har jeg duellert med tøffe karer som Åge Hareide, Otto Sundgot og Jan Åge Fjørtoft ute på forblåste Høddvoll. Det har gitt både blåmerker og minner av forskjellig slag. Hødd på bortebane er noe av det barskeste og tøffeste jeg har opplevd som fotballspiller.

Det er etter slike bataljer i havgapet en kan forstå noe av den urkraften som ga Norge landslagsspillere som ofte kom fra Utkant-Norge, og som var med å forme Drillos landslag på 90-tallet.

Supporterne til Hødd har ikke så overraskende fått navnet Blåsarane.

Heldigvis slipper Brann unna stormen. Yr.no kan melde om ti grader og svak vind fra nord. Til tross for det håper jeg Rikard Norling har fått noen tips fra spillerne som gjestet Ulsteinvik i 2012 om hva som venter. I årets Norge Rundt-serie er nemlig dette en av de aller tøffeste kampene som venter Brann.

Ikke kødd med Hødd!

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Den kommende Brann-sjefen er betenkt over Norlings start

  2. Der hvor Brann alltid taper

  3. Perfekt bortekamp av Åsane

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Fotball 1. div
  4. Hødd
  5. SK Brann
BT anbefaler

– Jeg våknet av at det banket på. Det var en fyr som sa han skulle bo her.

En mann i 30-årene skal ha mottatt flere titalls tusen kroner i depositum og forskuddsleie fra minst fire ulike leietakere av en leilighet i Bergen sentrum.

LES SAKEN